Tagliatelle z wątróbkami drobiowymi i truflą: Tajarin Albese

Tagliatelle z wątróbkami drobiowymi i truflą: Tajarin Albese
Tagliatelle z wątróbkami drobiowymi i truflą: Tajarin Albese zajmuje od początku do końca około 35 minut . Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 754 kalorie , 34 g białka i 33 g tłuszczu każda. Za 2,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, czerwonego wina, soli i pietruszki płaskolistnej. Świetnie sprawdza się jako dość tanie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 82% wyniku , co jest spektakularne. Podobne przepisy to Tagliatelle z pikantną kiełbasą, cukinią i petit pois , Tagliatelle bazyliowe z sałatką z pieczonej czerwonej papryki i Domowe tagliatelle z Ragu z dzika .

Instrukcje

1
Przygotowane ciasto na makaron podzielić na 3 kulki jednakowej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
2
Rozwałkuj każdą kulkę na najcieńszą część na maszynie do zwijania makaronu. Następnie za pomocą maszyny lub ostrego noża pokrój każdy arkusz makaronu na wstążki o grubości 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Umieść wstążki na blasze posypanej mąką i przykryj tacę czystą, wilgotną ściereczką do czasu, aż będą gotowe do ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
W rondlu o średnicy od 12 do 14 cali podgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie dymiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Dodaj cebulę i gotuj na średnim ogniu, aż będzie miękka i przezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
W międzyczasie dodaj wątróbki drobiowe na patelnię i kontynuuj smażenie, aż wątróbki lekko się zarumienią ze wszystkich stron, jeszcze około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj wino i kontynuuj gotowanie na średnim ogniu, aż wino odparuje. Kontynuuj gotowanie na średnim ogniu przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj do miękkości, ale al dente, około 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Odcedź makaron, zachowując 1/2 szklanki wody z gotowania i dodaj makaron na patelnię z wątróbkami drobiowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodać natkę pietruszki i smażyć na dużym ogniu do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
12
Podawaj makaron w 4 ogrzanych miseczkach, każdą posypaną obfitymi wiórkami truflowymi i tartym Parmigiano do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Przesiej razem, a następnie usyp 2 1/4 szklanki mąki i szczyptę soli na środku dużej drewnianej deski do krojenia. W środku mąki zrób wgłębienie i wlej żółtka. Za pomocą widelca ubij żółtka i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznego brzegu dołka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
Poszerzając zagłębienie, kontynuuj wypychanie mąki z podstawy kopca, aby zachować kształt zagłębienia. Ciasto będzie zwarte po dodaniu połowy mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
15
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Wyrabiać około 5-6 minut, w razie potrzeby dodając resztę mąki do uzyskania zwartej masy. Gdy masa będzie już zwarta, zdejmij ciasto z stolnicy, zeskrob i usuń resztki. Lekko posyp deskę mąką i kontynuuj ugniatanie przez kolejne sześć minut. Ciasto powinno być elastyczne i lekko klejące. Ciasto zawiń w folię i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
16
Zwiń lub uformuj według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn