Tagliatelle z szafranem, owocami morza i śmietaną
Tagliatelle z szafranem, owocami morza i śmietaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 840 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.4 za porcję. Mieszanka podwójnej śmietany, tagliatelle, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Spróbuj Zupa Z Owoców Morza Szafran, Owoce morza Capellini z szafranem, oraz Szafran Owoce Morza Paella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szafran namoczyć w białym winie.
Dodać trochę oleju i czosnek na patelnię, i gotować, aż zmięknie.
Dodać małże i małże, wstrząsnąć patelnię wokół, i dodać białe wino i mieszankę szafranu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż Skorupiaki się otworzą, wyrzucić wszystkie skorupiaki, które pozostają zamknięte.
Następnie połóż resztę owoców morza, pietruszkę i śmietanę na wierzchu. Dusić od 3 do 4 minut i doprawić do smaku. Gotować tagliatelle w osolonej, wrzącej wodzie, aż al dente.
Odcedzić i dodać do ryby, podawać z resztkami pietruszki i dodatkową mżawką oliwy z oliwek.