Tagine z kurczaka z morelami i przyprawionymi orzeszkami piniowymi

Tagine z kurczaka z morelami i przyprawionymi orzeszkami piniowymi to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 587 kalorii, 37g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki kolendry, kurczaka, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczową marmoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gruszki, Morele I Orzeszki Piniowe Kuskus, Glazurowana Marchewka I Morele Z Orzeszkami Pinii I Miętą, oraz Chard Szwajcarski Smażony Z Suszonymi Morelami I Orzeszkami Piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciąć i rezerwy skrzydła i kręgosłup z kurczaka.
Pierś przeciąć na pół przez kość, następnie odciąć nogi i pokroić w celu rozdzielenia na uda i podudzie (w sumie 6 porcji, nie wliczając skrzydeł i kręgosłupa). Kawałki kurczaka osuszyć i posypać 1 łyżeczką soli.
Podgrzać 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyskuje, następnie brązowe piersi z kurczaka, boki skóry w dół, bez obracania, 5 minut.
Przenieść na talerz. Brązowe uda i nogi, obracając się raz, 8 do 10 minut, przenosząc się na płytkę. Skrzydła i kręgosłup brązowe w ten sam sposób.
Gotować szalotki w maśle z pozostałą łyżką oleju w 5-do 6-quart ciężkich garnek na średnim ogniu, mieszając często, aż miękkie, 8 do 10 minut.
Dodać czosnek, imbir, kurkuma, i papryka i gotować, mieszając, 3 protokół.
Dodać kurczaka z dowolnymi sokami z talerza, szafran (jeśli używasz) i 1/2 łyżeczki soli do mieszanki szalotki i włączyć kurczaka do płaszcza.
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia, przykryte, a następnie gotować na wolnym ogniu, pokryte, 30 protokół.
Obróć kurczaka i dodaj konfitury pomarańczowe, laskę cynamonu, tymianek, gałązki kolendry i morele. Dusić, pod przykryciem, 10 minut. Odkryć i dusić, aż kurczak jest bardzo delikatny, 10 do 15 minut więcej.
Rozgrzać olej w małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie wymieszać orzeszki piniowe, kurkuma, papryka, i cayenne (jeśli jest używany) i gotować, często mieszając, aż orzechy są lekko rumiane, 1 do 2 protokół (uważnie obserwować; palą się łatwo).
Przełożyć do małej miski.
Przełożyć kurczaka na półmisek i ogrzać, przykryć. Jeśli sos nie jest gęsty, gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 szklanki. Odrzuć gałązki ziół, laskę cynamonu, skrzydła i kręgosłup. Wymieszać z posiekaną kolendrą i sosem łyżeczkowym na kurczaku.
Chateau Reynella McLaren Vale Grenache '04