Tagine z kurczaka z cebulą, miodem i miętą

Tagine z kurczaka z cebulą, miodem i miętą
Tagine z kurczaka z cebulą, miodem i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 812 kalorii, 58g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, miętę, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tagine z kurczaka z ciecierzycą i miętą, Tagine z kurczaka z morelami i miodem, oraz Tagine z cebuli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 7 składników w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodaj kurczaka, obracając się do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Rozgrzać olej i masło w piecu tagine lub Holenderski na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Tajine PotTajine Pot
4
Dodać kurczaka, skórka strona w dół, i gotować 4 do 5 minut na stronie lub aż złoty kolor. (Gotować partiami, jeśli to konieczne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
5
Przenieść na talerz.
6
Dodać czosnek do patelni i smażyć około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj miętę, tymianek, bulion, kurczaka i wszelkie soki, które osuszone na talerzu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 30 do 35 minut lub aż kurczak będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
TymianekTymianek
MiętaMięta
8
Przynieś cebulę i następne 3 składniki na wolnym ogniu w oddzielnym rondlu na małym ogniu; gotować 8 do 10 minut lub aż cytryna stanie się miękka i ciecz zgęstnieje. Wyrzucić gałązki ziół; wlać glazurę na kurczaka i udekorować, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn