tacos

tacos
Tacos to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 123g białka, 104g tłuszczu, oraz w sumie 1624 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.34 za porcję. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jeśli masz czas, aż zmiękną. wymieszaj z grubą śmietaną i oregano, meksykańskim, szczęśliwego weekendu i kilkoma innymi składnikami pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde), oraz Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. w małej misce, połączyć kawę, sól, Jalapeno proszku i chile proszku i wymieszać. przetrzyj cały mostek, aby dobrze płaszcz.rozgrzej duży holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek. podsmaż mięso z każdej strony, aż będzie ładnie zarumienione. dodaj pozostałe składniki plus 2 szklanki wody i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. przykryć i przenieść garnek do piekarnika i gotować przez 3 godziny lub do miękkości. usuń mięso z bulionu i odstaw na bok, aż ostygnie na tyle, aby rozdrobnić. odcedzić płyn i wrócić do puli. dusić na średnim ogniu, aż lekko się zmniejszy. zmielić rozdrobnione mięso do bulionu i ogrzać.rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni saute na średnim ogniu. dodaj paprykę, cebula i czosnek i saute 10 minut lub aż zmiękną. wymieszać z gęstą śmietaną i oregano.do każdego taco, top ciepła tortilla kukurydziana z około 1/4 szklanki mięsa, kilka łyżek duszonej papryki i cebuli, salsa, ser i awokado. smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Składniki

4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony1/2 funta piersi z indyka1/2 funta piersi z indyka33 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDuszone Tacos WołoweDuszone Tacos Wołowe4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony1 pieczeń z łopatki wieprzowej bez kości (2 do 2-1/2 funta), przycięta i pokrojona w 1-calową kostkę1 pieczeń z łopatki wieprzowej bez kości (2 do 2-1/2 funta), przycięta i pokrojona w 1-calową kostkę2kilogramymostek wołowymostek wołowy3kijecynamon meksykańskicynamon meksykański2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowa bita polewa i wiórki czekoladowe waflowe opcjonalnieDodatkowa bita polewa i wiórki czekoladowe waflowe opcjonalnie4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonytortille kukurydzianetortille kukurydziane4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyser cotijaser cotija3goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany6goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity11 funt cukinii,chipolte mielone chilechipolte mielone chile3Tbskawa mielonakawa mielona3Tbsszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1( bakłażany)rozgrzać oliwę z oliwek na patelni saute na średnim ogniu. dodaj paprykę, cebula i czosnek i saute 10 minut lub aż zmiękną. wymieszać z gęstą śmietaną i oreganorozgrzać oliwę z oliwek na patelni saute na średnim ogniu. dodaj paprykę, cebula i czosnek i saute 10 minut lub aż zmiękną. wymieszać z gęstą śmietaną i oregano11 funt cukinii,Jalapeno proszekJalapeno proszek1limonka, soczystalimonka, soczysta2TbsRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonymeksykańskameksykańska1Tb1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)2Tbs1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1Dużecebula pokrojona w ćwiartkicebula pokrojona w ćwiartki1Dużecebula, obrana i cienko pokrojonacebula, obrana i cienko pokrojona1Tbsuszone oreganosuszone oregano2czerwona papryka, cienko pokrojonaczerwona papryka, cienko pokrojona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonytomatillotomatillo4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySalsa tomatilloSalsa tomatillo4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(zalecane: Sacramento)(zalecane: Sacramento)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyszczęśliwego weekenduszczęśliwego weekendu4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosted byPosted by4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonytacostacos4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonytacostacos4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonythe purcellsthe purcells
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn