Tacos to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 123g białka, 104g tłuszczu, oraz w sumie 1624 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.34 za porcję. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jeśli masz czas, aż zmiękną. wymieszaj z grubą śmietaną i oregano, meksykańskim, szczęśliwego weekendu i kilkoma innymi składnikami pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), Tacos z wieprzowiną w zielonym sosie (Tacos de cerdo en salsa verde), oraz Korean beef stew tacos (a.k.a. my version of Kogi BBQ ' s short-rib tacos) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. w małej misce, połączyć kawę, sól, Jalapeno proszku i chile proszku i wymieszać. przetrzyj cały mostek, aby dobrze płaszcz.rozgrzej duży holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek. podsmaż mięso z każdej strony, aż będzie ładnie zarumienione. dodaj pozostałe składniki plus 2 szklanki wody i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. przykryć i przenieść garnek do piekarnika i gotować przez 3 godziny lub do miękkości. usuń mięso z bulionu i odstaw na bok, aż ostygnie na tyle, aby rozdrobnić. odcedzić płyn i wrócić do puli. dusić na średnim ogniu, aż lekko się zmniejszy. zmielić rozdrobnione mięso do bulionu i ogrzać.rozgrzać oliwę z oliwek na średniej patelni saute na średnim ogniu. dodaj paprykę, cebula i czosnek i saute 10 minut lub aż zmiękną. wymieszać z gęstą śmietaną i oregano.do każdego taco, top ciepła tortilla kukurydziana z około 1/4 szklanki mięsa, kilka łyżek duszonej papryki i cebuli, salsa, ser i awokado. smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla Kukurydziana
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.