Taca-pieczona beza z gruszkami, śmietaną, prażonymi orzechami laskowymi i sosem czekoladowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać tacę pieczone bezy z gruszkami, śmietana, tosty orzechy laskowe i sos czekoladowy spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać sól morską, białka, orzechy laskowe, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Karmelizowane gruszki z prażonymi orzechami laskowymi i czekoladowym sorbetem, Sałatka szpinakowa z gruszkami, czerwoną cebulą, żurawiną i prażonymi orzechami laskowymi, oraz Gruszki w Porto z kremem bezowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F i wyłóż blachę do pieczenia z arkuszem woskowanego papieru.
Włóż białka do piszczącej czystej miski, upewniając się, że nie ma w nich absolutnie żadnych małych kawałków skorupki lub żółtka.
Ubij na średnim poziomie, aż białka utworzą jędrne szczyty. Gdy mikser nadal działa, stopniowo dodawaj cukier i szczyptę soli. Włącz mikser do najwyższego ustawienia i ubijaj przez około 7 lub 8 minut, aż mieszanka bezowa będzie biała i błyszcząca. Aby sprawdzić, czy jest zrobione, można uszczypnąć trochę między palcami - jeśli jest całkowicie gładki, jest gotowy; jeśli jest nieco ziarnisty, wymaga trochę więcej ubijania.
Kropki na każdym rogu woskowanego papieru kropką bezy, a następnie odwróć go i przyklej do blachy do pieczenia. Wyłóż bezę na papier. Za pomocą tylnej części łyżki, kształt i zawirować go w prostokąt.
Umieść w nagrzanym piekarniku i piec przez 1 godzinę lub do chrupkości Na zewnątrz i trochę miękkie i lepkie wewnątrz. W tym samym czasie, piec orzechy laskowe na osobnym arkuszu w piekarniku przez 1 godzinę lub do złotego koloru.
Odcedzić puszki gruszek, rezerwując Syrop z 1 puszki.
Każdą gruszkę pokroić na pół na 3 plasterki.
Wlać syrop gruszkowy do rondla z imbirem, jeśli jest używany, i ogrzać delikatnie na średnim ogniu, aż zacznie się gotować. Zdejmij ciepło i zatrzaśnij czekoladę do rondla, mieszając łyżką, aż wszystko się rozpuści.
Wyjmij bezę i orzechy laskowe z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Umieść bezę na ładnej rustykalnej desce lub talerzu. Ubij śmietanę z przesianym cukrem pudrem i nasionami wanilii, aż uformuje gładką, miękką konsystencję. Smażone orzechy laskowe (w ręczniku kuchennym) rozbijamy i połowę z nich posypujemy wierzchem bezy. Polać połowę bitej śmietany na wierzchu i skropić sosem czekoladowym (jeśli sos się ujędrnił, rozpuść go lekko, trzymając rondel na dużej patelni z wrzącą wodą). Większość kawałków gruszki podziel równomiernie na wierzch. Nasypać resztę bitej śmietany i gruszek.
Skropić jeszcze sosem czekoladowym, posypać Pozostałe prażone orzechy laskowe startą skórką pomarańczową.
Podawać od razu. Jeśli robisz to z wyprzedzeniem, przygotuj wszystko i złóż w ostatniej chwili.