Słona Sałatka Chlebowa
Pikantny chleb sałatka może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 55 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz pancetta, orzeszki piniowe, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Słona bezglutenowa Sałatka z kurczakiem na chlebie Rudiego, Chleb z dyni-chleb na słodko i słono, oraz Pikantny pieczony chleb z papryką do Maszyny do chleba dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż kostki chleba na blasze do pieczenia i skropić 2 Tbs. oliwy z oliwek.
Piec, aż chleb jest tosty, ale nadal lekko żucia, o 8 protokół.
Niech cool.In patelnię smażyć na średnim ogniu, grzać orzeszki piniowe, ciągle mieszając, aż do złotego koloru, około 5 minut.
Przeniesienie do małego bowl.In ta sama patelnia na średnim ogniu, połączyć pancetta i 1 Tbs. oliwy z oliwek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pancetta jest rumiane i chrupiące, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Wylać wszystko, ale 1 Tbs. tłuszczu z patelni.
Niech patelnia ostygnie lekko.Powrót patelni na średnim ogniu, dodać szalotki i gotować, mieszając często, aż zmiękną, o 2 protokół.
Przełożyć do małej miski i ostudzić.
Dodać ocet do ostudzonej szalotki, a następnie powoli ubijać w 1/2 szklanki oliwy z oliwek, aż dobrze wymieszane do vinaigrette. Doprawić solą i pepper.In duża miska do serwowania, wrzucić razem kostki chleba, rukola, orzeszki piniowe i pancetta.
Dodaj vinaigrette i wrzucić do płaszcza równomiernie. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.
Służy 4.Wariacja: dla zupełnie innej, ale równie pysznej sałatki Chlebowej, substytut tosty pokrojone migdały do orzeszków piniowych, rukola rukola i segmenty pomarańczowe do pancetta.Adaptacja Williams-Sonoma Comfort Food, autorstwa Ricka Rodgersa (Oxmoor House, 2009).