Słodko-pikantne żeberka dziecięce
Słodko-pikantne żeberka dziecięce to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 540 kalorii, 45g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brązowy cukier, piwo, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sweet & Spicy Baby Back Żeberka, Bardzo Ostre Gorące Żeberka Dziecka, oraz Pikantne Żeberka Dziecięce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Umieść żeberka na desce do krojenia. Włóż nóż do parowania między membraną a kośćmi na jednym końcu każdego stojaka, a następnie poluzuj membranę i ściągnij ją. Żeberka natrzeć sokiem z cytryny i posypać równomiernie 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Na dużą patelnię ułożyć żebra, następnie dodać piwo. Przykryć szczelnie folią, przełożyć do piekarnika i piec, aż mięso oderwie się od kości, około 1 godziny.
W międzyczasie zrobić sos: rozpuścić masło w średnim rondlu na średnim ogniu; dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko złocisty, około 2 minut.
Dodaj proszek chile i gotować 1 minutę. Wymieszać w sosie chile, brązowy cukier, ocet i 1 szklanka wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest zagęszczony i zmniejszony o połowę, o 40 protokół.
Wyjmij żebra z piekarnika; Zwiększ temperaturę do 400 stopni F. Odsłoń patelnię; ostrożnie wylej płyn do gotowania. Wymieszać 1/4 szklanki płynu do gotowania do sosu, a następnie wyrzucić resztę płynu. Obficie posmarować żeberka sosem. Powrót patelni do piekarnika i kontynuować pieczenie, odkryte, aż żeberka są złociste i miękkie, o 35 protokół.
Przenieś żebra na deskę do krojenia i pokrój, a następnie wróć do patelni.
Na wierzch wlać pozostały sos i wymieszać. Zdjęcia Anna Williams