Słodko-kwaśne klopsiki
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 76 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bułki tartej, pieprzu, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pulpety słodko-kwaśne (orientalne Pulpety słodko-kwaśne), Pulpety słodko-kwaśne, oraz Pulpety Słodko-Kwaśne podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedź ananasa, rezerwując 1/2 szklanki soku (wyrzuć pozostały sok lub Zachowaj do innego użycia). Odstawić sok i ananasa. W dużej misce połączyć jajko, bułkę tartą, czosnek, sól i pieprz. Crumble wołowiny na mieszankę i dobrze wymieszać. Uformuj 40 klopsików.
Na patelni nonstick, brązowe klopsiki w oleju; odcedzić.
Zieloną paprykę pokroić w kawałki.
Do klopsików dodać bulion, paprykę i ananasa. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu przez 5-7 minut.
Tymczasem w dużej misce połącz cukier i skrobię kukurydzianą. Wymieszać w occie, sosie sojowym i soku ananasowym, aż będzie gładka.
Dodać do mieszanki klopsików. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.