Słodko-kwaśna wieprzowina na kijku narciarskim
Słodko-kwaśny Biegun narciarski wieprzowina może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,81 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 29g białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sos sojowy, olej roślinny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe z brzoskwiniami i fasolką szparagową, Wieprzowina słodko-kwaśna, oraz Wieprzowina Słodko-Kwaśna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój plastry wieprzowiny w paski o długości około 3 cali i szerokości 1/2 do 1 cala.
Rozgrzać olej na średniej patelni i smażyć paski wieprzowe na średnim ogniu, aż lekko rumiane.
Odcedzić ananasa i zarezerwować sok.
Połączyć sok ananasowy, 3/4 szklanki wody, ocet, sos sojowy, brązowy cukier, i sól; wlać wieprzowinę na patelni. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 1 godzinę, lub do miękkości mięsa. W filiżance połącz skrobię kukurydzianą i 2 łyżki wody; mieszaj, aż będzie gładka.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do wieprzowiny i gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina będzie gęsta i bąbelkowa.
Dodaj kawałki ananasa, cebulę i zielony pieprz. Przykryć i dusić słodko-kwaśną wieprzowinę przez 10 minut dłużej, lub aż warzywa będą miękkie.
Podawać słodko-kwaśną wieprzowinę na ryżu.