Słodko-kwaśna soczewica z grillowanym bakłażanem

Słodko-kwaśna soczewica z grillowanym bakłażanem
Słodko-kwaśna soczewica z grillowanym bakłażanem to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 408 kalorii, 16G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cm kawałek imbiru, cebula, pasta tamaryndowca, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest lubiany przez 282 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Easy bakłażan i soczewica Dhal, Dhal Indyjski z pomidorem i bakłażanem, oraz Jesienna Uczta / Wędzony Bakłażan Dhal są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Pastę z soczewicy, kurkumy i tamaryndowca zalać 500 ml wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
KurkumaKurkuma
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Dodać sól i gotować przez 15 minut lub do bardzo miękki. Ściągnij piankę, która tworzy się na górze. W międzyczasie podgrzej 1 łyżkę oleju i ugotuj cebulę, czosnek i imbir na złoty kolor, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
3
Dodać curry i gotować przez kolejne 2 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Wlać mieszaninę soczewicy i gotować przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
5
W międzyczasie rozgrzej patelnię na patelni, aż będzie bardzo gorąca. Pozostały olej natrzeć na plasterki bakłażana i doprawić. Gotować przez 2-3 min z każdej strony, aż gotowane przez i zwęglone. Jedz z ryżem basmati, limonką lub chutney z mango i posypką kolendry, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
Ryż BasmatiRyż Basmati
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Cienki-Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia45
Magazyn