Słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z lodami kawowymi
Słodko-gorzkie czekoladowe ciasta z lodami kawowymi mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 634 kalorie, 9g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.39 za porcję. Jest idealny do Lato. Mieszanka mąki uniwersalnej, cukru, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Roztopione ciasta czekoladowe z kremem irlandzkim, Słodko-gorzkie ciasta czekoladowe z kremem Espresso, oraz Roztopione Słodko-Gorzkie Puddingi Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie masło osiem 3/4 szklanki suflety lub kubki budyniu.
Posypać wewnątrz każdego naczynia 1 1/2 łyżeczki cukru.
Czekoladę i masło wymieszać w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż będzie gładkie.
Zdjąć z ognia. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka, żółtka i pozostałe 5 łyżki cukru w dużej misce, aż gruby i bladożółty, o 8 protokół. Złożyć 1/3 ciepłej mieszaniny czekolady do mieszaniny jaj, a następnie złożyć w pozostałej czekolady. Złożyć w mące. Podziel ciasto między suflety. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć plastikiem; schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Na blasze ułożyć suflety.
Piec ciasta odkryte, aż krawędzie są dmuchane i lekko popękane, ale centrum 1 cal każdego porusza się lekko, gdy naczynia są wstrząśnięte delikatnie, o 13 protokół.
Top każde ciasto z gałką lodów kawowych i podawać natychmiast.