Słodkie ziemniaki i Tamaryndowe Curry z bazylią i limonką
Przepis Słodki Ziemniak i Tamarynd Curry z bazylią i limonką może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 580 kalorii, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Mieszanka ząbków czosnku, koncentrat tamaryndowca, mleko kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Limonka Curry Gotowane Na Parze Dorsz I Chili Czosnek Pieczone Frytki Ze Słodkich Ziemniaków, Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, oraz Tajskie klopsiki z bazylią, limonką i kokosowym sosem Curry.
Instrukcje
1
Połączyć jalapeños, imbir, szalotka, czosnek, i sól w blenderze i puree, aż będzie gładka. Być może trzeba dodać kilka łyżek wody, aby pomóc w mieszaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
W przypadku curry: przyciąć końce z trawy cytrynowej i usunąć twarde zewnętrzne łodygi. Łodygi drobno posiekać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir G
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3
Wlać olej rzepakowy do dużego garnka ustawionego na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy pastę curry. Stale mieszaj drewnianą łyżką i gotuj, aż większość płynu odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Wlać 1/4 szklanki mleka kokosowego i dobrze wymieszać. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj, aż tłuszcz zacznie oddzielić się od mleka kokosowego, około pięciu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
5
Dodać słodkie ziemniaki, sos rybny, trawa cytrynowa, pasta tamaryndowa, a pozostałe 1 1/2 szklanki mleka kokosowego. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Pasta Tamaryndowa
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Rybny
Eliksir G
6
Dodaj tylko tyle wody, aby ledwo przykryć słodkie ziemniaki. Włącz ciepło do średniej-wysokiej i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać powolne gotowanie z garnkiem odkrytym. Gotować przez 15 minut, a następnie dodać eskarole. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż słodkie ziemniaki będą miękkie, o 10 więcej minut. Przyprawiamy curry do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Escarole
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Podawać curry w miseczkach, i udekorować bazylią, pokrojone czerwone chiles, i limonki kliny.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz wypróbować zespół kamieni Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.