Słodkie i słone Kulki popcornu
Słodkie i słone Kulki popcornu wymagają ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 150 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz chipsy czekoladowe, vanillan ekstrakt, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest improvable. Spróbuj Słodkie i słone Kulki popcornu / / Moja książka kucharska już w przedsprzedaży, Mix słodko-słony Popcorn, oraz Sweet ' N ' Salty Popcorn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia pergaminem.
Masło, cukier i syrop kukurydziany połączyć w małym rondlu na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż masło się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, dodać skondensowane mleko i nadal gotować przez 5 minut, mieszając, aby zapobiec przypaleniu.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Umieść popcorn w dużej misce.
Popcorn polać masłem i delikatnie wymieszać, aby całkowicie pokryć. Odstawić, aż mieszanina ostygnie tyle, że jest jeszcze lepki, ale nie stopi cukierki, 3 do 5 minut. Wrzucić orzeszki ziemne, toffi bits i chipsy z białej czekolady.
Gdy mieszanka popcornu jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, nasmaruj ręce sprayem do gotowania lub olejem roślinnym i zwiń mieszaninę w 2-calowe kulki (użyj około 1/4 szklanki na kulkę).
Umieścić kulki na blasze do pieczenia.
W razie potrzeby posypać solą.
Niech ostygnie całkowicie. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.