Słodki i słony Węgorz Tofu

Słodki i słony Węgorz Tofu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać słodkie i słone Węgorz Tofu spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 225 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 29 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka japońskiego sosu sojowego, sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pikantne Tofu, Pikantne Ciasto Z Grzybami Tofu, oraz Pikantne Ciasto Z Tofu Kabocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do glazury: do glazury, połączyć cukier, mirin i sos sojowy w bardzo małej patelni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Gotować przez około 2 minuty, aż na powierzchni pojawi się opalenizna. Obniżyć ogień, aby energicznie gotować na wolnym ogniu przez 1 do 2 minut, aż lekko zgęstnieje. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Gotowa glazura powinna być syropowa, z silną słoną słodyczą. Powinno być 3 do 4 łyżek stołowych. Do wymieszania węgorza tofu: użyj nożyczek, aby wyciąć każdy arkusz nori na pół wzdłuż. Odstawić na chwilę 1 sztukę. Stos pozostałe 3 kawałki i wyciąć je na pół wzdłuż, aby uzyskać 6 paski, które są w przybliżeniu 2 cale szerokości i 8 cali długości. Odstaw je w suchym miejscu. Rozerwać zarezerwowany kawałek nori na 3/4-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
NoriNori
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
WęgorzWęgorz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
3
Umieścić je w czystym, suchym młynku do przypraw (lub młynku do kawy przeznaczonym do mielenia przypraw) i przetworzyć na małe płatki przypominające grafit. Nie martw się, jeśli nie są one w porządku rozmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
4
Przełożyć do małej miski i odstawić. Rozbić tofu na 6 do 8 kawałki. Praca w 2 lub 3 partie, umieścić tofu w non-frotte dishtowel lub kawałek muślinu, a następnie zebrać go. Stojąc nad zlewem, mocno ściśnij i masuj. Chcesz trochę wilgoci w lewo w tofu, ale nie chcesz go mokry. Rozpakuj i powinieneś mieć około 11 uncji (około 11/3 kubków zapakowanych).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Przenieść tofu do miski. Użyj masher ziemniaków wyrównać teksturę tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj sól, cukier, sos sojowy, 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej i 1 pełną łyżeczkę płatków wodorostów; wyrzucić Lub zachować resztki płatków do innego użytku. Rozgnieść mieszaninę ponownie, aby utworzyć dość gładką mieszaninę. Podzielić mieszaninę tofu na 6 nawet porcje. W małej misce rozpuścić Pozostałe 11/2 łyżki skrobi kukurydzianej z wodą. Ustaw ten klej i mieszaninę tofu na bok. Aby zmontować węgorza: Umieść pasek nori na powierzchni roboczej, bardziej szorstkiej stronie do góry. Wymieszaj zawiesinę skrobi kukurydzianej, a następnie posmaruj ją wodorostami, dbając o zakrycie krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
NoriNori
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
WęgorzWęgorz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Rozprowadzić część mieszaniny tofu na wodorostów. Staraj się wyrównać powierzchnię palcami, płaską stroną ostrza noża lub drewnianym wałkiem do ciasta. Teraz użyj kręgosłupa noża, aby stworzyć sztuczny filet z węgorza. Lekko dotknij płytkie linie całej mieszaniny tofu, pracy z jednego końca do drugiego. Następnie delikatnie naciśnij kręgosłup noża w dół, aby przywołać kręgosłup. Przekręć nóż do normalnej pozycji, a następnie przekrój o połowę pasek w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
WęgorzWęgorz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Umieścić 2 paski na pergaminie blacha do pieczenia. Powtórz z pozostałymi paskami wodorostów i mieszaniną tofu. Po zakończeniu przykryj luźno naczyniem, aby zapobiec wysuszeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Podgrzać 1/3 cala oleju na średniej patelni na średnim ogniu do między 350 i 182°. jeśli nie masz termometru do głębokiego smażenia, zmierz temperaturę oleju, przyklejając suchą pałeczkę bambusową do oleju; jeśli pęcherzyki wzrosną natychmiast na powierzchnię, olej jest gotowy. Smażyć paski 3 na raz, starannie układając każdy z nich, tofu bokiem do dołu, w oleju. Pasek powinien początkowo opadać, a następnie szybko rosnąć i chwiejnie skwierczeć. Pasek powinien lekko zgiąć się w górę, jakby był wygięty w kierunku Ciebie. Olej będzie naturalnie gromadzić się na wodorostów. Smażyć przez około 2 minuty, aż strona tofu będzie złota, chrupiąca i nadęta. Użyj dwóch szpatułek, aby obrócić paski. Smażyć bok nori przez około 45 sekund, aż będzie napięty i lekko chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
NoriNori
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Osuszyć na ręczniku papierowym, strona tofu do góry. Przywróć olej do temperatury między partiami. Paski są dobre gorące, ciepłe lub w temperaturze pokojowej, o ile są nieco ostre po stronie tofu. Aby służyć, pokroić każdy pasek w poprzek lub po stromej przekątnej na kawałki o szerokości od 3/4 do 1 cala. Ułożyć na talerzu (lub umieścić na szczycie miski ryżu) i łyżką lub mżawka niektóre z glazury na wierzchu. Możesz również zdecydować się na mżnięcie glazury na paskach przed cięciem i poszyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn