Szynka pieczona z musztardowo-czerwoną porzeczką i Chutney z rabarbarem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej szynki z musztardowo-czerwoną porzeczką i Chutney rabarbarowy. Jedna porcja zawiera 1351 kalorii, 111g białka, oraz 86 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.55 za porcję. Jest idealny do Dzień Matki. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony imbir, szynkę, galaretkę porzeczkową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szynka pieczona z musztardowo-brzoskwiniową glazurą, Szynka pieczona z brązowym cukrem i musztardową glazurą, oraz Szynka pieczona z polewą pomarańczowo-musztardowo-pieprzową.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Ubij galaretkę, musztardę i imbir w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż stopi się, około 1 minuty.
Wykończ twardą skórkę i tłuszcz z górnej strony szynki, pozostawiając grubą na 1/4 cala warstwę tłuszczu. Używając długiego ostrego noża, zdobądź tłuszcz w 1-calowym wzorze diamentu.
Na patelni ułożyć szynkę.
Szczotkuj wierzch i boki szynki obficie z odrobiną glazury.
Piec do momentu włożenia termometru do najgrubszej części szynki o temperaturze 60°, szczotkowanie glazurą co 15 minut i polewanie szynki folią, jeśli zbyt szybko się zarumienią, około 1 godziny 15 minut.
Wyjąć szynkę z piekarnika; odstawić 15 minut.
Podawać z chutneyem rabarbarowym.