Szynka glazurowana z sosem wiśniowym

Szynka glazurowana z sosem wiśniowym
Szynka glazurowana z sosem wiśniowym zajmuje około 3 godziny i 40 minut od początku do końca. Za 4,73 zł za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 18. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 48g białka, oraz 19g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką ocet jabłkowy, brązowy cukier, mielone goździki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 58%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Cherry Dijon-Szynka Glazurowana, Szynka Glazurowana Wiśniowo-Portowa, oraz Lepka Wiśniowa Szynka Glazurowana dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Umieść szynkę na ruszcie w dużej brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Piec bez przykrycia w 325° przez 3 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
W małym rondelku połącz brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i musztardę. Dodaj sok wiśniowy, aż będzie gładki. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Łyżka nad szynką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WiśniowySok Wiśniowy
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Piec 20-30 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr wskaże 140°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Wyjmij z piekarnika; trzymaj w cieple.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Do sosu wiśniowego w dużym rondlu wymieszaj brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, cynamon i goździki. Dodaj sok jabłkowy i ocet, aż będą gładkie. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Zmniejszyć ciepło. W razie potrzeby dodaj wiśnie i barwnik spożywczy; podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
7
Podawać z szynką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Ruinart Brut rosé (pół butelki) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 56 dolarów za butelkę.
Ruinart Brut Rose (półbut)
Ruinart Brut Rose (półbut)
* Nastąpiła zmiana opakowania tego wina. Przedstawiona etykieta może nie być otrzymaną etykietą.* Wino ma jaskrawo Pomarańczowo-żółty kolor płatków róży z bardzo delikatnym, obfitym i trwałym musem. Nos charakteryzuje się małymi czerwonymi jagodami, głównie porzeczkami. Na podniebieniu wino jest energiczne i dobrze wyważone. Dobre, świeże, owocowe wino z dobrze zintegrowanymi taninami i nutą przyprawy na długim finiszu.Ruinart Rosé jest produkowany z mieszanki 55% Pinot Noir i 45% Chardonnay z najlepszych ostatnich roczników. Wszystkie owoce pochodzą z winnic premiers crus. Do winogron z winnic estate w Sillery i Brimont (ojczyzna rodowa rodziny Ruinart) dołączają starannie wyselekcjonowane winogrona z innych winnic Premier crus Na Côte de Blancs i Montagne de Reims. Winogrona do Ruinart są wybierane kosz po koszu u źródła i używane są tylko najlepsze premierzy crus.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia33
Magazyn