Szynka glazurowana cydrem jabłkowym
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej skrzynki z przepisami, szynka glazurowana cydrem jabłkowym może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 64 centy za porcję otrzymujesz napój dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 143 kalorie , 0 g białka i 1 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cydru jabłkowego, przyprawy do szarlotki, octu jabłkowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Wypróbuj Glazed Apple Cider Doughnuts , Cider Roasted Carrot and Apple Fall Side Dish i Cider-Braised Pork Beard With Caramelized Onion and Apple Confit, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Połóż szynkę na kratce w płytkiej brytfannie. Natnij powierzchnię szynki, tworząc romboidalne kształty o głębokości 1/2 cala. Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 2 godziny.
Tymczasem w dużym rondlu wymieszaj cydr, miód, ocet i musztardę; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut, często mieszając. Wymieszaj z masłem, chili w proszku i przyprawą do szarlotki. Odłóż 1 filiżankę do podania.
Resztę sosu gotuj, aż zgęstnieje; polej nim szynkę.
Piec bez przykrycia przez kolejne 30-35 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 140°. Podgrzać zachowany sos; podawać z szynką