Szybko Peklowany łosoś Sake z komosą ryżową

Szybko Peklowany łosoś Sake z komosą ryżową
Szybko utwardzany łosoś Sake z komosą ryżową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 502 kalorie, 30g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz quinoa, papryka, sok pomarańczowy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: łosoś szybko Peklowany, Sake - gotowany na parze łosoś z masłem Sake, oraz Sake Imbir Glazurowany Łosoś.

Instrukcje

1
Ułóż łososia, skórkę do dołu, na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
2
Połącz 1 łyżeczkę soli koszernej i 1 łyżeczkę cukru; roztrzyj mieszaninę soli równomiernie na skórkach łososia. Przykryć folią; schłodzić 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
łosośłosoś
CukierCukier
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Usuń folię z łososia. Łososia opłukać pod zimną wodą; osuszyć ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Połącz 1 szklankę sake, pozostały 1 łyżeczka cukru, pastę chili i czosnek w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
CzosnekCzosnek
CukierCukier
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Dodać łososia; zapiekać i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
6
Umieść komosę ryżową na drobnym sitku; umieść sito w dużej misce. Przykryj quinoa wodą. Używając rąk, pocierać ziarna przez 30 sekund; spłukać i odsączyć. Powtórz procedurę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dobrze spuścić.
8
Rozgrzać masło i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodaj pieprz, marchew, i cebula na patelnię; smażyć 2 minut lub aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
PieprzPieprz
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać komosę ryżową; gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać w 1 szklance wody, pozostałe 1/2 szklanki sake, sok, i 1/4 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta i quinoa jest tender.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
SokSok
WodaWoda
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
SólSól
11
Zdjąć z ognia; puch widelcem. Natkę pietruszki wymieszać. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
12
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjąć łososia z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
14
Umieść marynatę w małym rondlu na średnim ogniu i gotuj, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych (około 7 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Skórki łososia posmarować pozostałą 1/2 łyżeczki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
16
Rozgrzać patelnię odporną na piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
17
Dodać łososia do patelni, skórki do góry; gotować 3 protokół lub aż złoty kolor. Łososia obrócić i zalać zredukowaną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Umieść patelnię w piekarniku i piecz w 450 przez 5 minut lub do momentu, gdy ryby będą łatwo płatki podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
19
Podawać natychmiast z komosą ryżową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn