Szybkie Bułki Drożdżowe
Szybkie bułki drożdżowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, sól, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szybkie Bułki Drożdżowe, Szybkie Łatwe Rolki Drożdżowe, oraz Roladki Drożdżowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz drożdże i ciepłą wodę w 2-filiżance płynnej miarki; odstawić 5 minut.
Połącz mieszaninę drożdży, mleko i następne 4 składniki w dużej misce. Stopniowo dodawać 1 szklankę mąki, mieszając, aż będzie gładka. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Umieść w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, dodatkowe 15 minut.
Dziurkować ciasto; przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 15 minut.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 3 lub 4 razy. Ciasto podzielić na 24 kawałki; kształtować w kulki.
Umieść w 2 (9-calowych) kwadratowych patelniach lub okrągłych patelniach pokrytych sprayem do gotowania i odstaw w ciepłym miejscu (85), wolnym od przeciągów, 15 minut.
Piec w 400 przez 15 minut lub do złotego koloru.