Szybki garnek lamb & potato
Quick lamb & potato pot może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 557 kalorii, 30g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ziemniaki, sos wołowy, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placek Z Jagnięciną I Słodkimi Ziemniakami, Szybkie Curry Z Jagnięciny, oraz Quick lamb biryani.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić na grubość magazynka (pół cm). Gotować we wrzącej wodzie przez 8-10 minut do miękkości. W międzyczasie rozgrzej na dużym ogniu żaroodporną patelnię lub płytką zapiekankę. Jagnięcinę smażyć na sucho przez 5 minut, aż się zarumieni, pozwalając, aby mięso uwolniło się od podstawy przed obróceniem.
Rozgrzać grill do średniej.
Cebulę i większość rozmarynu wrzucić na patelnię i smażyć przez 3 min, aż cebula lekko zmięknie i nabierze koloru z jagnięciny. Wymieszać w sosie, a następnie doprawić czarnym pieprzem.
Odcedzić plastry ziemniaków i położyć na mięsie, każde z nich lekko się nakładając, następnie grillować przez około 5 minut, aż ziemniaki będą złote.