Szybki chleb z cebulą i makiem
Szybki chleb z cebulą i makiem to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szybki Chleb Cytrynowo-Makowy, Chleb Z Cebulą Makową, oraz Szybki Chleb Cytrynowy Z Makiem # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na dole. Posmaruj metalową patelnię z masłem o wymiarach 9 na 5 cali; odstaw na bok.3 łyżki odmierzonego masła rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu do spienienia.
Dodać cebulę, 1/4 łyżeczki soli i pieprz do smaku. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmieni kolor na złoty kolor, o 35 do 40 protokół. Wymieszać 4 łyżeczki maku, wyjąć patelnię z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Mąkę, proszek do pieczenia, i pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli razem w dużej misce, aż napowietrzone i wszelkie duże grudki są podzielone; odstawić.Roztopić pozostałe 6 łyżek masła. Odstawić 1 łyżkę do skropienia na wierzchu chleba.
Umieść pozostałe 5 łyżek w średniej misce i dodaj mleko, jajko i zarezerwowaną mieszankę cebulowo–makową.
Ubijać, aż jajko zostanie rozbite, a mieszanina zostanie równomiernie połączona.
Dodaj mieszaninę mleka do mieszaniny mąki i mieszaj, aż się połączysz (nie mieszaj). Ciasto będzie bardzo grube.Za pomocą gumowej szpatułki zeskrobaj ciasto na przygotowaną patelnię, wciskając je w narożniki i wygładzając górę.
Na wierzch chleba skrop masło. Równomiernie posypać pozostałą 1/2 łyżeczki maku.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka chleba wyjdzie czysta, około 50 minut.
Umieść patelnię na stojaku z drutu, aby ostygła przez 15 minut. Poprowadź nóż po obwodzie chleba i obróć go na stojak.
Niech ostygnie co najmniej 30 minut więcej przed krojeniem.