Szybka Tarta Cynamonowo-Jabłkowa
Szybki cynamon Jabłko Tarte może być tylko deser szukasz. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 450 kalorii, 6G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka soku z cytryny, sól, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Szybkie obroty jabłkiem i cynamonem, Jabłko Cynamon Szybki Chleb, oraz Szybkie i łatwe Jabłko Cynamon wyciągnij chleb.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: patelnia tarte 9 1/2 cala
Umieść masło w kostkach w lodówce podczas składania wszystkich składników.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W maszynce umieścić mąkę, szczyptę soli i 1 łyżkę cukru.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina wygląda jak mokry piasek.
Dodaj zimną wodę i ponownie pulsuj, aż ciasto zacznie się łączyć w dużą bryłę.
Wlej ciasto do patelni tartej i za pomocą palców naciśnij ciasto na patelnię, tworząc skórkę. Przechowywać w lodówce skorupę podczas przygotowywania jabłek.
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, rdzeń, a następnie cienko kroimy.
Umieść w misce i wymieszaj z sokiem z cytryny, pozostałą 1 łyżką cukru, cynamonem i szczyptą soli.
Wyjmij skórkę z lodówki i wrzuć jabłka na skórkę, rozprowadzając je równomiernie.
Całą tartę posmarować roztopionym masłem i piec, aż tarta będzie złocista, a jabłka ugotują się w sporej ilości, około 1 godziny. Schłodzić przez co najmniej 15 minut przed cięciem.
Podawać z lodami waniliowymi.