Szwedzkie naleśniki z serem wiśniowym i nadzieniem czekoladowo-bananowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj Szwedzkich naleśników z serem wiśniowym i nadzieniem czekoladowo-bananowym. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka masła, jajek, czekolady i orzechów laskowych oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Naleśniki z chleba bananowego z glazurą serową, Pełnoziarniste naleśniki bananowe z glazurą serową, oraz Naleśniki z chleba bananowego z syropem z serem cynamonowym podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do ciasta: w dużej misce ubić mleko, jajka, 2 łyżki roztopionego masła i wanilię. W innej misce ubić mąkę, cukier i sól.
Połącz suche składniki z mokrymi, usuwając wszelkie grudki.
Pozostaw ciasto na kilka minut, przygotowując nadzienia. (Ciasto można przykryć i schłodzić do 24 godzin, ale może trzeba go nieco rozcieńczyć.)
Wymieszaj razem 1 szklankę nadzienia z ciasta wiśniowego i serek śmietankowy; przykryj i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Pozostałe nadzienie z ciasta wiśniowego przełóż do miski. Gdy są gotowe do podania, pokrój banany i włóż je do miski; przełóż czekoladę do innej miski.
Do naleśników: posmarować patelnię odrobiną roztopionego masła.
Na patelnię wlać niewielką 1/4 szklanki ciasta, obracając patelnię, aby równomiernie ją pokryć. Gdy wierzch wygląda na suchy, a bąbelki i krawędzie są lekko rumiane, od 45 sekund do 1 minuty, Odwróć naleśnik i gotuj przez dodatkowe 15 do 20 sekund. (Pierwszy naleśnik może nie okazać się idealny, więc nie martw się, jeśli nie zadziała, zjedz go jako przekąskę.)
Naleśnik umieścić na talerzu i kontynuować gotowanie pozostałego ciasta w przyrostach 1/4 szklanki, szczotkując patelnię stopionym masłem w razie potrzeby. Naleśniki ułożyć jeden na drugim i odstawić przykryte folią, aż będą gotowe do podania. (Naleśniki można przykryć i schłodzić do 24 godzin. Naleśniki można umieszczać między warstwami papieru woskowego, owijać w plastik i zamrażać do miesiąca. Rozmrozić na noc w lodówce przed użyciem.)
Wyłożyć naleśniki wraz z miseczkami z nadzieniami. Napełnij naleśnik odrobiną 1 nadzienia złóż go na pół i zwiń jak cygaro.
Udekorować odrobiną pozostałego nadzienia z ciasta wiśniowego lub posypać odrobiną cukru pudru.