Szwedzkie Klopsiki
Szwedzkie klopsiki mogą być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 17g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 31 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz konfitury żurawinowe, musztardę w proszku, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Szwedzkie Klopsiki, oraz Szwedzkie Klopsiki.
Instrukcje
Roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, doprawić solą i gotować na złoty kolor, 4 do 6 protokół; odstawić.
Połączyć 1/2 szklanki bułki tartej i mleka w misce; odstawić do wchłonięcia mleka, 1 do 2 protokół. Sherry i musztardę wymieszać w dużej misce, aż się rozpuści, a następnie ubić w 1 jajku.
Dodaj namoczoną bułkę tartą, rumianą cebulę, wieprzowinę, indyka, miód, ziele angielskie, 2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku. Delikatnie wymieszać dłońmi do połączenia.
Zwilż ręce; uformuj mieszaninę na 36 małych klopsików, po około 1 łyżce każda. Umieścić na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia, przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub na noc.
Umieścić pozostałe 1 szklanki bułki tartej w płytkim naczyniu.
Pozostałe 2 jajka i 2 łyżki wody ubić w misce. Każdy klopsik zanurzyć w jajku, pozwalając nadmiar kapać off, a następnie toczyć w bułce tartej; powrót do blachy do pieczenia.
Ogrzać około 1 1/2 cala oleju roślinnego w dużym rondlu na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 325 stopni F. praca partiami, smażyć klopsiki, delikatnie mieszając z łyżką szczelinową, aż złoty i gotowane przez, 3 do 4 protokół.
Przełożyć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i doprawić solą.
Składamy konfitury borówkowe na kwaśną śmietanę i przykrywamy koperkiem. Każdy klopsik wymieszać z kiszonym ogórkiem i podawać z kremem borówkowym.