Szwedzki chleb żytni może być tylko chleb, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 134 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 21 centów za porcję. Mieszanka ciepłej wody, melasy, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest dobre. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Szwedzki Chleb Żytni.
Instrukcje
1
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut.
Dodać 1 szklankę mieszanki mąki, cukier i 6 kolejnych składników do mieszaniny drożdży; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż do wymieszania. Stopniowo ubijaj pozostałą mieszaninę mąki, aby uformować ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Cukier
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 35 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)