Szwedzki Chleb Żytni

Szwedzki Chleb Żytni
Szwedzki chleb żytni może być tylko chleb, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 134 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 21 centów za porcję. Mieszanka ciepłej wody, melasy, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest dobre. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Szwedzki Chleb Żytni.

Instrukcje

1
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąki połączyć w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać 1 szklankę mieszanki mąki, cukier i 6 kolejnych składników do mieszaniny drożdży; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż do wymieszania. Stopniowo ubijaj pozostałą mieszaninę mąki, aby uformować ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 35 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wybijamy ciasto; układamy na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagnieść 10 razy i uformować 7-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
7
Umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Niech wzrosną 1 godzinę lub aż podwoi się rozmiar.
9
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Piec w 375 przez 25 minut lub aż bochenek jest lekko rumiane i brzmi puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć z blachy do pieczenia; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Magazyn