Sztabki orzechów szlachetnych
Batony Jewel Nut mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na przystawki. Ten przepis pozwala na przygotowanie 36 porcji, każda zawiera 167 kalorii , 2 g białka i 9 g tłuszczu . Za 22 centy za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka brązowego cukru, półsłodkich kawałków czekolady, jajka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Ulubiona zupa Jewel's , surowe wegańskie batony czekoladowo-orzechowe i kulki migdałowo-kakaowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę i 1/3 szklanki brązowego cukru; pokrój w masło, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Wciśnij do lekko natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 15 minut.
W dużej misce rozbij jajko.
Dodaj sól i pozostały brązowy cukier. Wymieszaj z orzechami, wiśniami i kawałkami czekolady.
Rozłóż równomiernie na cieście.
Piecz przez kolejne 20-25 minut lub do momentu, aż masa będzie gotowa. Ostudź na kratce.