Szpinak, rzodkiewka z chrupiącymi Chiles i Pepitas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać szpinak, rzodkiewka Slaw z chrupiącymi Chiles i Pepitas spróbować. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 232 kalorie, 4G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz ocet jabłkowy, olej canolan, musztarda dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szpinakowo-rzodkiewkowa Slaw z chrupiącymi Chiles i Pepitas, Collard zielona i rzodkiewka z chrupiącą szalotką, oraz Collard zielona i rzodkiewka z chrupiącą szalotką.
Instrukcje
Zarówno octy, jak i musztardę ubijamy w małych oczkach. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Zrób z wyprzedzeniem: opatrunek można wykonać 1 dzień wcześniej. Coverand przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowejprzed użyciem.
Pokroić chiles na pół wzdłuż; discardseeds. Za pomocą nożyczek, wyciąć chiles crosswiseinto 1/4-calowe paski.
Wlać tyle oleju rzepakowegointo dużej patelni, aby osiągnąć głębokość około 1 / 8 cala; ciepła na średnim ogniu.
Dodać szczypce i smażyć,aż zaczną chrupiące, o 45 sekund. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Dodaćpepitas do tej samej patelni i smażyć, aż goldenbrown i chrupiące, 1 do 2 protokół.
Transferto kolejny zestaw ręczników papierowych do osuszenia.
Chiles i pepitas posypać solą. Coolcompletely. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Linia 1 duża miska i 1 Mała bowlz ręcznikami papierowymi. Pracując partiami, ułóż liście szpinaku w stosy i pokrój je w paski o grubości 1/4 cala.
Transferto przygotowano dużą miskę.
Korzystanie z tarki na procesorze, tarkadaje.
Umieścić w sitku ustawionym nad innym workiem; odcedzić 15 minut.
Przenieś do małej podszewki wyłożonej papierowymi ręcznikami. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej. Cover; chill.
Umieść szpinak, rzodkiewki, chiles,pepitas i ser w bardzo dużej misce. Wrzuć z ubieraniem. Doprawić solą i pieprzem.
* Dostępne w niektórych supermarketach oraz w sklepach spożywczych i na rynkach łacińskich.