Szpinak, Pesto i Fontina lasagne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj szpinaku, Pesto i Fontina Lasagnan. Jedna porcja zawiera 1061 kalorii, 49g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, nie-gotować 7 x 3 1/2-calowy makaron lasagne, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szpinak, Pesto I Fontina Lasagne, Lasagne szpinakowa z pesto z orzecha włoskiego, oraz Pesto lasagne ze szpinakiem i pieczarkami.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mąkę i ubijakę1 minutę (nie brązowiej).
Dodać mleko iwine i ubijać, aż będzie gładka. Gotuj, aż sęk zgęstnieje i dojdzie do wrzenia, whiskingconstantly, 4 do 5 minut.
Ubić w parmezanie isalt. SOS doprawiamy do smaku pepper.DO przed: sos można przygotować do 1 dnia. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzać olej w dużym garnku overmedium-wysokie ciepło.
Dodać szalotki i czosnek.Sauté aż szalotki zmiękną, o 2 protokół.
Dodaj cały szpinak (garnek będzie pełny). Cookspinach aż więdną, ale nadal jasnozielony, rzucając często, o 3 protokół. Używając szczypiec, przenieść szpinak na duże sito zestaw overbowl; rezerwa garnek. Wycisnąć nadmiar płynu ze szpinaku.
Spuścić 10 do 15 minut dłużej.
Powrót osuszony płyn z puli reserved spinachto. Gotuj, aż płyn zostanie zredukowanydo glazury. Powrót szpinak do garnka i toss1 minuta.
Wymieszać w 1 1/2 szklanki sosu. Szpinak doprawić pieprzem.
Makaron umieścić w largebowl. Napełnij miskę gorącą wodą z kranu. Moczyć do miękkości, czasami mieszając, aby oddzielić, około 15 minut.
Umieść duży arkusz papieru pergaminowego na powierzchni roboczej.
Makaron przenieść do pergaminu w pojedynczejwarstwy, wytrząsając nadmiar wody.
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 13 x 9 x 2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
W średniej misce wymieszaj ricottę,parmezan i skórkę z cytryny.Doprawić do smaku solą.
Rozłóż 1/2 szklanki sosu cienko na dnie przygotowanego naczynia. Góra z 3 makaronem, ułożonymi obok siebie i pokrywającymi większość dna naczynia.
Rozłóż połowę spinachmixture (około 1 1/2 szklanki).
Posypać 1/3 szklanki Fontiny. Top z 3 makaronem i pół mieszanki ricotta (Hojny 1 3/4 szklanki). Kropla pesto przez łyżeczki do herbaty, rozłożone krople równomiernie od siebie. Kontynuuj nakładanie Z3 makaronem, pozostałą mieszaniną szpinaku, 1 / 3Cup Fontina, 3 więcej makaronu, pozostałą mieszaniną ricotta, a następnie pozostałym pesto. Top z ostatnimi 3 makaronem.
Pozostałą część sosu rozprowadzić; posypać pozostałą Fontiną.Naczynie przykryć folią z masłem.
Piec lasagne aż do ogrzaniai bulgotanie na brzegach, 50 do 55 protokół.
Podgrzej brojlery. Lazania z broilem, aż top jestrozwinięty w plamy, okazjonalnie zmieniając danie na nawet brązowiejące, około 4 minut.
Odczekaj 15 minut, aby skonfigurować.
* Dostępne w niektórych supermarketach i sklepach spożywczych oraz na rynkach włoskich.