Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj szpinaku, Pesto i Fontina Lasagnan. Jedna porcja zawiera 1061 kalorii, 49g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, nie-gotować 7 x 3 1/2-calowy makaron lasagne, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szpinak, Pesto I Fontina Lasagne, Lasagne szpinakowa z pesto z orzecha włoskiego, oraz Pesto lasagne ze szpinakiem i pieczarkami.
Instrukcje
1
Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
2
Dodaj mąkę i ubijakę1 minutę (nie brązowiej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
3
Dodać mleko iwine i ubijać, aż będzie gładka. Gotuj, aż sęk zgęstnieje i dojdzie do wrzenia, whiskingconstantly, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Usuń z Heat.
5
Ubić w parmezanie isalt. SOS doprawiamy do smaku pepper.DO przed: sos można przygotować do 1 dnia. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Pieprz
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Rozgrzać olej w dużym garnku overmedium-wysokie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać szalotki i czosnek.Sauté aż szalotki zmiękną, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Czosnek
3
Dodaj cały szpinak (garnek będzie pełny). Cookspinach aż więdną, ale nadal jasnozielony, rzucając często, o 3 protokół. Używając szczypiec, przenieść szpinak na duże sito zestaw overbowl; rezerwa garnek. Wycisnąć nadmiar płynu ze szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Szczypce
Garnek
4
Spuścić 10 do 15 minut dłużej.
5
Powrót osuszony płyn z puli reserved spinachto. Gotuj, aż płyn zostanie zredukowanydo glazury. Powrót szpinak do garnka i toss1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Szpinak wyjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
7
Wymieszać w 1 1/2 szklanki sosu. Szpinak doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Pieprz
SOS
1
Makaron umieścić w largebowl. Napełnij miskę gorącą wodą z kranu. Moczyć do miękkości, czasami mieszając, aby oddzielić, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść duży arkusz papieru pergaminowego na powierzchni roboczej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
3
Makaron przenieść do pergaminu w pojedynczejwarstwy, wytrząsając nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
4
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 13 x 9 x 2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
5
W średniej misce wymieszaj ricottę,parmezan i skórkę z cytryny.Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Cytryny
Parmezan
Ser Ricotta
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wymieszać w jajku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
7
Rozłóż 1/2 szklanki sosu cienko na dnie przygotowanego naczynia. Góra z 3 makaronem, ułożonymi obok siebie i pokrywającymi większość dna naczynia.
Posypać 1/3 szklanki Fontiny. Top z 3 makaronem i pół mieszanki ricotta (Hojny 1 3/4 szklanki). Kropla pesto przez łyżeczki do herbaty, rozłożone krople równomiernie od siebie. Kontynuuj nakładanie Z3 makaronem, pozostałą mieszaniną szpinaku, 1 / 3Cup Fontina, 3 więcej makaronu, pozostałą mieszaniną ricotta, a następnie pozostałym pesto. Top z ostatnimi 3 makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Fontina
Makarony
Ser Ricotta
Szpinak
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
10
Pozostałą część sosu rozprowadzić; posypać pozostałą Fontiną.Naczynie przykryć folią z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Fontina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
11
Piec lasagne aż do ogrzaniai bulgotanie na brzegach, 50 do 55 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Zdjąć folię z naczynia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
14
Podgrzej brojlery. Lazania z broilem, aż top jestrozwinięty w plamy, okazjonalnie zmieniając danie na nawet brązowiejące, około 4 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
15
Odczekaj 15 minut, aby skonfigurować.
16
* Dostępne w niektórych supermarketach i sklepach spożywczych oraz na rynkach włoskich.