Szpinak, Pesto i Fontina lasagne

Szpinak, Pesto i Fontina lasagne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj szpinaku, Pesto i Fontina Lasagnan. Jedna porcja zawiera 1061 kalorii, 49g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, nie-gotować 7 x 3 1/2-calowy makaron lasagne, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szpinak, Pesto I Fontina Lasagne, Lasagne szpinakowa z pesto z orzecha włoskiego, oraz Pesto lasagne ze szpinakiem i pieczarkami.

Instrukcje

1
Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
2
Dodaj mąkę i ubijakę1 minutę (nie brązowiej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Dodać mleko iwine i ubijać, aż będzie gładka. Gotuj, aż sęk zgęstnieje i dojdzie do wrzenia, whiskingconstantly, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Usuń z Heat.
5
Ubić w parmezanie isalt. SOS doprawiamy do smaku pepper.DO przed: sos można przygotować do 1 dnia. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
PieprzPieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Rozgrzać olej w dużym garnku overmedium-wysokie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać szalotki i czosnek.Sauté aż szalotki zmiękną, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
3
Dodaj cały szpinak (garnek będzie pełny). Cookspinach aż więdną, ale nadal jasnozielony, rzucając często, o 3 protokół. Używając szczypiec, przenieść szpinak na duże sito zestaw overbowl; rezerwa garnek. Wycisnąć nadmiar płynu ze szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
4
Spuścić 10 do 15 minut dłużej.
5
Powrót osuszony płyn z puli reserved spinachto. Gotuj, aż płyn zostanie zredukowanydo glazury. Powrót szpinak do garnka i toss1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Szpinak wyjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
7
Wymieszać w 1 1/2 szklanki sosu. Szpinak doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
PieprzPieprz
SOSSOS
1
Makaron umieścić w largebowl. Napełnij miskę gorącą wodą z kranu. Moczyć do miękkości, czasami mieszając, aby oddzielić, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Umieść duży arkusz papieru pergaminowego na powierzchni roboczej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
3
Makaron przenieść do pergaminu w pojedynczejwarstwy, wytrząsając nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
4
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 13 x 9 x 2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
W średniej misce wymieszaj ricottę,parmezan i skórkę z cytryny.Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Wymieszać w jajku.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
7
Rozłóż 1/2 szklanki sosu cienko na dnie przygotowanego naczynia. Góra z 3 makaronem, ułożonymi obok siebie i pokrywającymi większość dna naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
8
Rozłóż połowę spinachmixture (około 1 1/2 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Posypać 1/3 szklanki Fontiny. Top z 3 makaronem i pół mieszanki ricotta (Hojny 1 3/4 szklanki). Kropla pesto przez łyżeczki do herbaty, rozłożone krople równomiernie od siebie. Kontynuuj nakładanie Z3 makaronem, pozostałą mieszaniną szpinaku, 1 / 3Cup Fontina, 3 więcej makaronu, pozostałą mieszaniną ricotta, a następnie pozostałym pesto. Top z ostatnimi 3 makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FontinaSer Fontina
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
SzpinakSzpinak
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
10
Pozostałą część sosu rozprowadzić; posypać pozostałą Fontiną.Naczynie przykryć folią z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FontinaSer Fontina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Piec lasagne aż do ogrzaniai bulgotanie na brzegach, 50 do 55 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Zdjąć folię z naczynia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Podgrzej brojlery. Lazania z broilem, aż top jestrozwinięty w plamy, okazjonalnie zmieniając danie na nawet brązowiejące, około 4 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
15
Odczekaj 15 minut, aby skonfigurować.
16
* Dostępne w niektórych supermarketach i sklepach spożywczych oraz na rynkach włoskich.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn