Szpinak, karmelizowana cebula i ziemniaki Muenster Au Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać szpinak, karmelizowana cebula, i Muenster Au Gratin ziemniaki spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.8 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 594 kalorie, 18g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz masło, ser muenster, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pasternak & Karmelizowana Cebula Gratin, Pasternak, Śliwka & Karmelizowana Cebula Gratin, oraz Ziemniaki, karmelizowana cebula i zapiekanka z koziego sera.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Połączyć ziemniaki i szpinak w naczyniu do pieczenia 9x13 cali; odstawić.
3 łyżki masła rozpuścić w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, i gotować, aż ciemnobrązowy, o 15 protokół. Wymieszać czosnek i mąkę; gotować 1 minutę więcej. Doprawić solą, wymieszać z mlekiem i śmietaną. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu; gotować i mieszać, aż sos zgęstnieje, o 10 protokół. Wymieszać 3/4 sera Muenster do rozpuszczenia i zalać ziemniakami.
Ziemniaki przykryć folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku 30 minut. I gotować 20 minut więcej, następnie posypać pozostałym serem Muenster, wrócić do piekarnika, i piec, aż ziemniaki będą miękkie i ser jest bąbelkowy, o 10 minut więcej.