Szpinak i tofu Paneer

Szpinak i tofu Paneer
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj szpinaku i tofu Paneer. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 210 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.66 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, Serrano chile, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Szpinak i tofu Paneer, Palak Paneer (szpinak Indyjski i Paneer), oraz Palak Paneer (Szpinak Paneer).

Instrukcje

1
Pokroić tofu na kawałki o wielkości kostki cukru lub trochę mniejszy. Doprowadzić 6 szklanek wody do wrzenia, dodać 1 łyżeczkę soli i obniżyć ogień do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki CukruKostki Cukru
WodaWoda
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Dodaj tofu, wyłączyć ogień, i pozostawić na 4 lub 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Wlać do durszlaka, aby osuszyć. (Jeśli używałeś miękkiego tofu, usuń go łyżką szczelinową.) Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
4
Szpinak na parze aż zwiędnie, następnie wyjąć na deskę do krojenia i posiekać. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Umieścić chiles, imbir, czosnek, i cebula w maszynce, i proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Rozgrzać ghee lub masło w patelni nonstick, dodać mieszaninę cebuli i gotować na średnim ogniu, często mieszając, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj 1 łyżeczkę soli, kminek, gałkę muszkatołową, cayenne i 1 szklankę wody.Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, następnie powrócić mieszaninę do robota kuchennego, dodać szpinak, i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
SzpinakSzpinak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
KminekKminek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
8
Powrót mieszaninę na patelnię, dodać pół na pół i tofu, i gotować na wolnym ogniu przez około 5 protokół. Wyłączyć ogień i wymieszać z jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Podawać na ryżu basmati.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
10
Smak
11
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
12
Z tego nie może być Tofu! przez Deborah Madison. Copyright (c) 2000 by Deborah Madison. Wydane przez Broadway Books.Deborah Madison wegetariańskie gotowanie dla wszystkich i pikantny sposób, każdy zdobył Nagrodę IACP Julia Child Cookbook of the Year. Wegetariańska kuchnia dla każdego otrzymała również Nagrodę Jamesa Bearda, podobnie jak lokalne smaki, jej najnowsza Książka. Jest także autorką nominowanej do Nagrody Jamesa Bearda This Can ' t Be tofu! i książka kucharska Greens, która jest teraz klasykiem. Mieszka w Galisteo w Nowym Meksyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia49
Magazyn