Szpinak i tofu Paneer
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj szpinaku i tofu Paneer. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 210 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.66 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, Serrano chile, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Szpinak i tofu Paneer, Palak Paneer (szpinak Indyjski i Paneer), oraz Palak Paneer (Szpinak Paneer).
Instrukcje
Pokroić tofu na kawałki o wielkości kostki cukru lub trochę mniejszy. Doprowadzić 6 szklanek wody do wrzenia, dodać 1 łyżeczkę soli i obniżyć ogień do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj tofu, wyłączyć ogień, i pozostawić na 4 lub 5 protokół.
Wlać do durszlaka, aby osuszyć. (Jeśli używałeś miękkiego tofu, usuń go łyżką szczelinową.) Odstawić.
Szpinak na parze aż zwiędnie, następnie wyjąć na deskę do krojenia i posiekać. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wycisnąć nadmiar wody.
Umieścić chiles, imbir, czosnek, i cebula w maszynce, i proces, aż drobno posiekane.
Rozgrzać ghee lub masło w patelni nonstick, dodać mieszaninę cebuli i gotować na średnim ogniu, często mieszając, przez 5 protokół.
Dodaj 1 łyżeczkę soli, kminek, gałkę muszkatołową, cayenne i 1 szklankę wody.Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, następnie powrócić mieszaninę do robota kuchennego, dodać szpinak, i puree.
Powrót mieszaninę na patelnię, dodać pół na pół i tofu, i gotować na wolnym ogniu przez około 5 protokół. Wyłączyć ogień i wymieszać z jogurtem.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Z tego nie może być Tofu! przez Deborah Madison. Copyright (c) 2000 by Deborah Madison. Wydane przez Broadway Books.Deborah Madison wegetariańskie gotowanie dla wszystkich i pikantny sposób, każdy zdobył Nagrodę IACP Julia Child Cookbook of the Year. Wegetariańska kuchnia dla każdego otrzymała również Nagrodę Jamesa Bearda, podobnie jak lokalne smaki, jej najnowsza Książka. Jest także autorką nominowanej do Nagrody Jamesa Bearda This Can ' t Be tofu! i książka kucharska Greens, która jest teraz klasykiem. Mieszka w Galisteo w Nowym Meksyku.