Szparagi z białą truflą Aïoli
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Szparagi z białą truflą Aïoli mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.61 za porcję. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka skórki cytrynowej, olej truflowy, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Białe szparagi z truflowym winegretem, Truffle Aioli, oraz Frytki z truflami Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ząbek czosnku Pulse w robocie kuchennym lub blenderze 3 do 4 razy lub do posiekania.
Dodaj żółtka, sok z cytryny, sól i pieprz; proces do gładkiej, zatrzymując się, aby zeskrobać boki. Po uruchomieniu procesora stopniowo dodawaj oliwę truflową i oliwę z oliwek powolnym, stałym strumieniem, przetwarzając aż do zgęstnienia.
Zrywaj twarde końce szparagów. Szparagi gotować, przykryte, we wrzącej osolonej wodzie, aby pokryć 2 minuty lub aż będą chrupiące-miękkie; odcedzić. Szparagi zanurz w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania i odcedzić. Ułóż szparagi na półmisku.
Dekorować, w razie potrzeby.
* Zamiast żółtek można użyć 1/4 szklanki substytutu jajka. Do cienkiego aoli można dodać dwie łyżki ciepłej wody.