Szparagi pieczone z sosem z estragonu cytrynowego
Zapiekane szparagi z cytrynowym sosem estragonowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 11g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $5.35 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szparagów, szalotki, estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest doskonałe. Spróbuj Szparagi pieczone w sosie Garlicko-estragonowym, Szparagi Cytrynowo-Estragonowe, oraz Szparagi z cytryną i estragonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika na około 6 cali od źródła ciepła.
Szparagi wymieszać z 4 łyżeczkami oliwy z oliwek, solą i pieprzem.
Rozłóż na przygotowanej blasze do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku, aż szparagi będą po prostu miękkie i zaczną lekko brązowieć, około 8 minut. Obróć włócznie w połowie gotowania.
Podczas gdy spears są gotowania, przygotować dressing ubijając razem sok z cytryny, szalotka, estragon, musztarda, i oliwy z oliwek w małej misce; doprawić do smaku z solą i pieprzem. Gdy szparagi są gotowe, umieść je na półmisku i polej dressingiem.