Szparagi pieczone w piekarniku z oliwą z oliwek z cytryny
Szparagi pieczone w piekarniku z oliwą z oliwek to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, regularnej soli i świeżo zmielonego pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Pieczony w piecu kalafior z czosnkiem, oliwą z oliwek i cytryną, Pieczony kalafior z czosnkiem, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, oraz Sałatka ze szparagów pieczonych z Pecorino, cytryną i oliwą z oliwek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi opłukać; zerwać twarde końce łodygi i wyrzucić.
Szparagi rozłóż na patelni do pieczenia o wymiarach 10 na 15 cali.
Skropić czystą oliwą z oliwek, następnie lekko wstrząsnąć patelnią, aby pokryć szparagi.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Piec w piekarniku 400, aż szparagi będą miękkie-chrupiące do ugryzienia, 9 do 10 minut.
Posypać skórką z cytryny, skropić olejem o smaku cytrynowym.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.