Szparagi Pieczone
Need a bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przystawki? Prażone szparagi mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 57 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szparagów, sok z cytryny, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 9501 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szparagi Pieczone, Szparagi Pieczone, oraz Szparagi Pieczone.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik i przygotuj szparagi: Rozgrzej piekarnik do 205°C (400°f). Szparagi opłukać. Jeśli końce są twarde, złam je i wyrzuć lub zapisz na zapas. Możesz również użyć obieraczki do warzyw, aby oderwać twardą zewnętrzną skórę grubszych końców szparagów, jeśli chcesz.
Szparagi skropić oliwą z oliwek, solą, pieprzem, czosnkiem: wyłożyć patelnię z folią. Szparagi ułożyć w jednej warstwie na wyłożonej patelni.
Skropić oliwą z oliwek i natrzeć włócznie oliwą do pokrycia.
Posypać solą, pieprzem i mielonym czosnkiem i natrzeć szparagi, aby równomiernie rozprowadzić.
Piecz w piekarniku: piecz w temperaturze 204° (205°C) przez 10 minut, mniej więcej, w zależności od konkretnego piekarnika i grubości włóczni, aż szparagi będą lekko rumiane i miękkie, gdy przekłujesz je widelcem.
Skropić sokiem z cytryny lub balsamicznym służyć: podawać, skropić świeżym sokiem z cytryny lub octem balsamicznym, a jeśli chcesz, posypać startym parmezanem (pomiń, jeśli gotowanie wegańskie).