Szparagi Pieczone

Szparagi Pieczone
Need a bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przystawki? Prażone szparagi mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 57 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szparagów, sok z cytryny, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 9501 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szparagi Pieczone, Szparagi Pieczone, oraz Szparagi Pieczone.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik i przygotuj szparagi: Rozgrzej piekarnik do 205°C (400°f). Szparagi opłukać. Jeśli końce są twarde, złam je i wyrzuć lub zapisz na zapas. Możesz również użyć obieraczki do warzyw, aby oderwać twardą zewnętrzną skórę grubszych końców szparagów, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Szparagi skropić oliwą z oliwek, solą, pieprzem, czosnkiem: wyłożyć patelnię z folią. Szparagi ułożyć w jednej warstwie na wyłożonej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Skropić oliwą z oliwek i natrzeć włócznie oliwą do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
4
Posypać solą, pieprzem i mielonym czosnkiem i natrzeć szparagi, aby równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
5
Piecz w piekarniku: piecz w temperaturze 204° (205°C) przez 10 minut, mniej więcej, w zależności od konkretnego piekarnika i grubości włóczni, aż szparagi będą lekko rumiane i miękkie, gdy przekłujesz je widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Skropić sokiem z cytryny lub balsamicznym służyć: podawać, skropić świeżym sokiem z cytryny lub octem balsamicznym, a jeśli chcesz, posypać startym parmezanem (pomiń, jeśli gotowanie wegańskie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
TrudnośćNormalny
Gotowe W18 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn