Szparagi gotowane na parze z masłem Kardamonowym
Szparagi gotowane na parze z masłem Kardamonowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, masło, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szparagi Na Parze Z Masłem Cytrynowym, Szparagi Gotowane Na Parze Z Masłem Migdałowym, oraz Szparagi Gotowane Na Parze Z Masłem Migdałowym.
Instrukcje
Toast kapsuły kardamonu w ciężkiej patelni przez około 5 minut na małym ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż kardamon jest bardzo pachnący.
Dodać oliwę z oliwek i masło i powoli podgrzewać, aby zaparzać olej i masło o Smaku kardamonu przez około 10 do 15 minut podczas gotowania szparagów.
Wypłucz łodygi szparagów i ułóż w żaroodpornym talerzu, takim jak patelnia do ciast lub quiche, lub w koszyku na parowiec. (Jeśli używasz bambusa, ułóż kosz kawałkiem pergaminu lub papieru woskowego.)
Napełnij duży garnek lub wok kilkoma centymetrami wody i podgrzewaj do wrzenia. Jeśli używasz talerza, ustaw go na puszce z tuńczykiem, usuwając zarówno górną, jak i dolną. Lub ustaw kosz parowca w woku. Na parze szparagi 5 do 6 minut, lub aż po prostu miękkie.
Wyjąć i ułożyć na talerzu.
Wlać masło kardamonowe i posypać solą szparagi i podawać.