Szparagi gotowane na parze z masłem Kardamonowym

Szparagi gotowane na parze z masłem Kardamonowym
Szparagi gotowane na parze z masłem Kardamonowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, masło, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szparagi Na Parze Z Masłem Cytrynowym, Szparagi Gotowane Na Parze Z Masłem Migdałowym, oraz Szparagi Gotowane Na Parze Z Masłem Migdałowym.

Instrukcje

1
Toast kapsuły kardamonu w ciężkiej patelni przez około 5 minut na małym ogniu, potrząsając patelni od czasu do czasu, aż kardamon jest bardzo pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać oliwę z oliwek i masło i powoli podgrzewać, aby zaparzać olej i masło o Smaku kardamonu przez około 10 do 15 minut podczas gotowania szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KardamonKardamon
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Wypłucz łodygi szparagów i ułóż w żaroodpornym talerzu, takim jak patelnia do ciast lub quiche, lub w koszyku na parowiec. (Jeśli używasz bambusa, ułóż kosz kawałkiem pergaminu lub papieru woskowego.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PatelniaPatelnia
4
Napełnij duży garnek lub wok kilkoma centymetrami wody i podgrzewaj do wrzenia. Jeśli używasz talerza, ustaw go na puszce z tuńczykiem, usuwając zarówno górną, jak i dolną. Lub ustaw kosz parowca w woku. Na parze szparagi 5 do 6 minut, lub aż po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
GarnekGarnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Wyjąć i ułożyć na talerzu.
6
Wlać masło kardamonowe i posypać solą szparagi i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
KardamonKardamon
MasłoMasło
SólSól
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn