Sznycel z kurczaka w sosie pieczarkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj sznycla z kurczaka z sosem grzybowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jeśli masz mąkę, piersi z kurczaka, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sznycel Z Sosem Grzybowym, Chrupiący sznycel z kremowym porem i sosem grzybowym, oraz Sznycel z kurczaka w sosie musztardowym.
Instrukcje
Wyjąć piersi kurczaka z kości. Pokrój każdą pierś na pół wzdłuż.
Umieść je między kawałkami folii i Funt je młotkiem lub małą patelnię, aż będą one 1/4-cala grubości.
Ustaw stanowisko do panierowania z trzema talerzami lub płytkimi naczyniami.
Wsypać mąkę i doprawić obficie szczyptą soli i pieprzu, w drugiej jajka ubić 2 łyżkami wody, a w trzeciej bułkę tartą. Kawałki kurczaka wymieszać z mąką, następnie umyć jajkiem, a następnie bułką tartą. Odstawić. W dużej patelni na średnim ogniu, dodać olej. Gdy olej jest gorący, dodać kurczaka w 1 warstwie i gotować, aż będzie złoty kolor i chrupiące, o 4 minut na stronie.
Odcedzić na brązowym papierze i ogrzać podczas przygotowywania sosu.
W innej patelni na średnim ogniu, dodać masło. Po rozpuszczeniu dodać grzyby i doprawić je solą i pieprzem. Gotować, aż będą rumiane, o 6 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund, a następnie dodać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty i zmniejszyć o jedną trzecią.
Dodaj sos Worcestershire, wyłączyć ogień, i ostudzić na minutę przed mieszając w śmietanie.
Sznycle podawać z polanym sosem, przyozdobionym natką pietruszki.