Szkliwione Ciasto Pomarańczowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj oszklonego ciasta pomarańczowego. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szkliwione Ciasto Pomarańczowe, Ciasto cytrynowo-pomarańczowe szkliwione, oraz Ciasto Żurawinowe Szkliwione Pomarańczowo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło 9 calowy springform patelni.
W dużej misce, ubić razem masło i cukier, aż lekkie i puszyste, o 4 protokół.
Dodać ekstrakt z wanilii i ubić, aby połączyć.
Ubić w jajkach, jeden po drugim.
W średniej misce wymieszać mąkę, imbir, proszek do pieczenia i sól.
Dodać 1/3 mieszanki mąki do mokrych składników. Beat to combine.
Dodać 1/2 mleka i ubić do połączenia.
Dodać pozostałą mąkę w dwóch dodatkach, na przemian z ostatnim mleka. Beat in orange Oest.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej.
Piec, aż złoty i tester ciasto wychodzi czysty, o 90 protokół.
Gdy ciasto stygnie, zrób glazurę: w małej misce ubijaj sok pomarańczowy i cukier cukierniczy, aż będzie gładka.
Gdy ciasto jest chłodne, wlać 1/2 glazury na wierzch ciasta. Gdy pierwsza warstwa glazury zaczęła wysychać, top z pozostałą glazurą.