Sześciowarstwowe Ciasto Kokosowe

Sześciowarstwowe Ciasto Kokosowe
Przepis Sześciowarstwowe Ciasto kokosowe mogą być wykonane w około 1 godzinę i 35 minut. Ten przepis zawiera 14 porcji z 348 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka maślanki, ekstraktu wanillanowego, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wiele osób naprawdę lubiło ten deser. Przynosi ci smak domu. 145 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżką wynik 34%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Kokosowe, Ciasto Kokosowe, oraz Ciasto Kokosowe.

Instrukcje

1
W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
3
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; dodaj do śmietany na przemian z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu. W innej dużej misce i czystymi naganiaczami ubij białka z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty; delikatnie złóż w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
Białka JajBiałka Jaj
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wlać do trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut;
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjmij z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
7
W dużym rondlu połącz cukier i skrobię kukurydzianą. Stopniowo mieszaj sok pomarańczowy, aż będzie gładki. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia do jajek; wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszaj masło, skórkę pomarańczową i ekstrakt. Schłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania. Przykryj i wstaw do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
EkstraktEkstrakt
MasłoMasło
10
Do lukru w dużym ciężkim rondlu połącz cukier, białka jaj, wodę, sól i śmietanę z kamienia nazębnego na małym ogniu lub podwójny bojler na gotującą się wodę. Za pomocą przenośnego miksera ubijaj na niskiej prędkości przez 1 minutę. Kontynuuj ubijanie na małym ogniu, aż lukier osiągnie 160°, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
LukierLukier
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Wlać do miski wytrzymałego miksera stojącego; dodaj wanilię. Ubijaj wysoko, aż lukier utworzy sztywne szczyty, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Podziel każde ciasto na dwie poziome warstwy.
13
Umieść dolną warstwę na talerzu do serwowania; posmaruj nadzieniem 1/3 szklanki. Powtórz jeszcze cztery razy. Na wierzch z pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
14
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
15
Posyp kokosem. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto kokosowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn