Sześciowarstwowe Ciasto Kokosowe
Przepis Sześciowarstwowe Ciasto kokosowe mogą być wykonane w około 1 godzinę i 35 minut. Ten przepis zawiera 14 porcji z 348 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka maślanki, ekstraktu wanillanowego, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wiele osób naprawdę lubiło ten deser. Przynosi ci smak domu. 145 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżką wynik 34%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Kokosowe, Ciasto Kokosowe, oraz Ciasto Kokosowe.
Instrukcje
W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; dodaj do śmietany na przemian z maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu. W innej dużej misce i czystymi naganiaczami ubij białka z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty; delikatnie złóż w ciasto.
Wlać do trzech natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut;
Wyjmij z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
W dużym rondlu połącz cukier i skrobię kukurydzianą. Stopniowo mieszaj sok pomarańczowy, aż będzie gładki. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia do jajek; wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszaj masło, skórkę pomarańczową i ekstrakt. Schłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania. Przykryj i wstaw do lodówki.
Do lukru w dużym ciężkim rondlu połącz cukier, białka jaj, wodę, sól i śmietanę z kamienia nazębnego na małym ogniu lub podwójny bojler na gotującą się wodę. Za pomocą przenośnego miksera ubijaj na niskiej prędkości przez 1 minutę. Kontynuuj ubijanie na małym ogniu, aż lukier osiągnie 160°, około 12 minut.
Wlać do miski wytrzymałego miksera stojącego; dodaj wanilię. Ubijaj wysoko, aż lukier utworzy sztywne szczyty, około 7 minut.
Podziel każde ciasto na dwie poziome warstwy.
Umieść dolną warstwę na talerzu do serwowania; posmaruj nadzieniem 1/3 szklanki. Powtórz jeszcze cztery razy. Na wierzch z pozostałą warstwą ciasta.
Rozłóż lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Posyp kokosem. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto kokosowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.