Szef kuchni John ' s pieczone Lemon Pepper łosoś
Chef John ' s Baked Lemon Pepper Salmon jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 425 kalorii, 47g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, filety z łososia, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 28 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Chef John ' s bakłażan pieczone kanapki, Pieczony Łosoś Cytrynowo-Pieprzowy, oraz Lasagna szefa kuchni Johna.
Instrukcje
Wymieszać sok z cytryny i czarny pieprz w małej misce.
Dodać majonez, pasta miso, musztarda Dijon, i pieprz cayenne do mieszaniny cytryna-pieprz; ubić razem.
Rozprowadzić mieszankę cytrynowo-pieprzową na filetach z łososia. Zarezerwuj około łyżki stołowej do późniejszego użycia.
Przykryć łososia folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia za pomocą pergaminu lub silikonowej maty do pieczenia.
Umieścić filety na przygotowanej blasze do pieczenia.
Rozłóż pozostałą mieszankę cytrynowo-pieprzową na filetach, nie pozwalając jej gromadzić się wokół bazy.
Posypać szczyptą więcej czarnego pieprzu i obfite ilości soli morskiej.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryby łatwo płatki widelcem, 10 do 15 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.