Szechuan Pikantny Bakłażan
Szechuan Pikantny bakłażan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.28 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, sos ostrygowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Bakłażan Smażony Szechuan, Bakłażan W Stylu Szechuańskim (Bakłażan), oraz Pikantny Szechuan Stir-Fry.
Instrukcje
Usuń łodygi bakłażana i pokroić w 1-calowe kostki. W średniej misce, połączyć sos sojowy, rosół z kurczaka, sos chili, cukier, mielony czarny pieprz i sos ostrygowy. Dobrze wymieszać i odstawić. W osobnej małej misce połącz skrobię kukurydzianą i wodę i odstaw na bok.
Przykryć dużą, głęboką patelnię sprayem do gotowania na dużym ogniu i odczekać kilka minut, aby stała się bardzo gorąca.
Podsmażyć czosnek, połowa zielonej cebuli, imbir i krewetki przez 3 do 5 minut, stale mieszając, aż zaczną brązowieć. Wymieszać mieloną wołowinę i gotować jeszcze przez 3 minuty, ponownie ciągle mieszając, aż się zarumienią.
Na patelnię wlać bakłażana i wszystko razem wymieszać.
Wlać zastrzeżoną mieszankę sosu sojowego na wszystkich, przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do średniego niskiego i niech gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać zarezerwowaną mieszaninę skrobi kukurydzianej i pozostawić do ogrzania, aż zgęstnieje. Na koniec wymieszaj resztę zielonej cebuli i olej sezamowy.