Szałwia - Zielony Sos Pieprzowy
Szałwia - Zielony pieprz sos może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury SOS. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 195 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, mąkę, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym, Przepis Na Sos Pieprzowo-Rieslingowy, oraz Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużej garnku na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, czosnek, marchew, i seler z 4 gałązki każda pietruszka i tymianek, 4 liście szałwii, i 2 liście laurowe, aż pachnące. Patelnię odgazować 1/4 szklanki koniaku, gotować przez 2 minuty, aby odparować alkohol.
Posypać mąką, aby dokręcić mieszaninę i wymieszać do rozpuszczenia.
Wlać bulion z kurczaka trochę na raz, aby uniknąć grudek.
Dodać wędzone skrzydełka z indyka i wodę, gotować na wolnym ogniu przez 15 minut podczas przygotowywania podrobów.
Zalać patelnię saute oliwą z oliwek i umieścić na średnim ogniu.
Dodać podroby z indyka i szyję, wraz z pozostałymi ziołami. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać 2 łyżki koniaku i kontynuować gotowanie, aż podroby zostaną ugotowane.
Wyjąć podroby z patelni i posiekać.
Przełóż bulion przez sitko, aby usunąć duże kawałki indyka i warzyw. Powrót bulionu do pieca i dodać podroby. Gotować na wolnym ogniu, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki. Wymieszać z pieprzem i podawać z indykiem.