Szaszłyki z łososia i owoców

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj łososia z grilla i szaszłyków owocowych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.37 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sosu barbecue, oliwy z oliwek, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Szaszłyki z łososia i owoców, Szaszłyki owocowe z kremem, oraz Szaszłyki Z Owocami Halloween dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Umieść szaszłyki w misce z wodą i pozwól namoczyć podczas przygotowywania składników.
Łososia posmarować po obu stronach 1/4 szklanki sosu barbecue i odstawić.
Umieścić Mango, czerwoną paprykę, brzoskwinię i kawałki ananasa w misce. W małej misce wymieszaj 3 łyżki sosu barbecue z wodą, sokiem z limonki, oliwą z oliwek i miodem, aż dobrze wymieszasz; zalej dressingiem kawałki owoców i pieprzu i wrzuć do herbu.
Szaszłyki nitkowe z naprzemiennymi kawałkami mango, czerwonej papryki, brzoskwini i kawałkami ananasa.
Grilluj szaszłyki na rozgrzanym grillu, obracając co kilka minut, aż każda strona pokrojonych owoców będzie rumiana, około 10 minut. Przełóż szaszłyki owocowe do chłodnej części grilla i umieść filet z łososia na gorącej powierzchni grilla, od strony skóry w dół. Grilluj rybę, aż pokaże brązowe ślady grilla, ryba jest nieprzezroczysta, a miąższ łatwo się płatkuje, od 6 do 8 minut na stronę.
Podajemy grillowanego łososia z owocowymi szaszłykami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.