Szaszłyki z tuńczykiem i bakłażanem yakitori z sosem sojowym

Szaszłyki z tuńczykiem i bakłażanem yakitori z sosem sojowym
Szaszłyki Tunan i bakłażan Yakitori z sosem sojowym mogą być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 1061 kalorii, 135g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 15,76 zł / porcja, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jeśli masz minut, wody, przegrzebek i szaszłyki shiitake Yakitori, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80% to danie jest super. Podobne przepisy to Szaszłyki owocowe z sosem czekoladowym, Szaszłyki stekowe z sosem Scallion Dipping, oraz Szaszłyki Wołowe Z Sosem Orzechowym.

Składniki

350Orzechy dowolne (posiekane)Stek z tuńczyka 12oz, pokrojony wStek z tuńczyka 12oz, pokrojony w3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyJapońskie piwo lub sakeJapońskie piwo lub sake1małeResztę marynaty włóż do miskiResztę marynaty włóż do miski1zostawićshiso lub gałązki kolendry, do dekoracjishiso lub gałązki kolendry, do dekoracji3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDoprowadzić marynatę do wrzenia w rondluDoprowadzić marynatę do wrzenia w rondlu1Dużebakłażan, pokroić w kawałki 1/2 cala (1 cm) bakłażan, pokroić w kawałki 1/2 cala (1 cm)2Wątek bakłażana na szaszłyku, kawałek tuńczyka i 2 więcej kawałków bakłażanaWątek bakłażana na szaszłyku, kawałek tuńczyka i 2 więcej kawałków bakłażana11 funt cukinii,1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana2(może być lub przeglądać)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRozgrzej patelnię do czasu palenia. Posmaruj olejem i włóż szaszłyki. Gotuj dlaRozgrzej patelnię do czasu palenia. Posmaruj olejem i włóż szaszłyki. Gotuj dla3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyBambusowe szaszłyki z ryb stanowią doskonałe kanapki lub nieformalny początek każdego posiłkuBambusowe szaszłyki z ryb stanowią doskonałe kanapki lub nieformalny początek każdego posiłku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sake (opcjonalnie)sake (opcjonalnie)3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i świeżo zmielony czarny pieprzsól i świeżo zmielony czarny pieprz3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySzaszłyki przegrzebki i szaszłyki shiitake yakitoriSzaszłyki przegrzebki i szaszłyki shiitake yakitori11 funt cukinii,szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona400Orzechy dowolne (posiekane)Zamiast tego użyj grzybów shiitake 14ozZamiast tego użyj grzybów shiitake 14oz1chunk1W (2,5 cm)1W (2,5 cm)3(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTuńczyk lub miecznik, mahi mahi lub ŻabnicaTuńczyk lub miecznik, mahi mahi lub Żabnica1Dużebakłażan i pomiń krok 1. Zamiast tuńczyka użyj przegrzebkówbakłażan i pomiń krok 1. Zamiast tuńczyka użyj przegrzebków3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySzaszłyki Yakitori z tuńczykiem i bakłażanemSzaszłyki Yakitori z tuńczykiem i bakłażanem1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWłożyć bakłażana do gotującej się wody.Gotować przez 2 minuty, odcedzić i ostudzićWłożyć bakłażana do gotującej się wody.Gotować przez 2 minuty, odcedzić i ostudzić3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonywody przez 30 minut, aby zapobiec spalaniuwody przez 30 minut, aby zapobiec spalaniu3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyUkładamy na talerzu z sosem do zanurzania i Shiso lub kolendrą i popijamyUkładamy na talerzu z sosem do zanurzania i Shiso lub kolendrą i popijamy2minut, obracając raz i fastrygując marynatą. Będą złotobrązowe i błyszcząceminut, obracając raz i fastrygując marynatą. Będą złotobrązowe i błyszczące3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyodbiór. Wymieszać, przykryć i marynować przez 30 minutodbiór. Wymieszać, przykryć i marynować przez 30 minut3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZmiennośćZmienność12Potrzebne będą drewniane szaszłyki, nasączonePotrzebne będą drewniane szaszłyki, nasączone

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia62
Magazyn