Szaszłyki jagnięce a la Plancha z Piperradą

Szaszłyki jagnięce a la Plancha z Piperradą
Szaszłyki jagnięce a la Plancha z Piperradan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 58g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1010 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $12.85 za porcję. Mieszanka mielonych nasion gorczycy, papryka, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Piperrada, Szaszłyki jagnięce na grillu, oraz Szaszłyki Jagnięce Z Rozmarynem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: Plancha lub patelnia do naleśników, 1 Gazeta (najlepiej po hiszpańsku!), 6-calowe szaszłyki bambusowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Ułóż kawałki jagnięciny na bambusowych szaszłykach (3 do 4 sztuk na szaszłyku) i umieść na dużej patelni do pieczenia. Szaszłyki jagnięce z marynatą i przykrywką. Przechowywać w lodówce marynowane szaszłyki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Podgrzej planchę lub patelnię na dużym ogniu. Doprawić szaszłyki koszerną solą. Każdy szaszłyk jagnięcy, około 1 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Podawać na dużym talerzu nad Piperradą.
1
Połączyć szalotka, Guindilla pieprz, tymianek, szczypiorek, rozmaryn, kminek, koper włoski, nasiona gorczycy, szafran, i papryka razem w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
SzafranSzafran
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać sok z cytryny i powoli dodawać oliwę z oliwek, dokładnie ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Na średnim ogniu rozgrzać patelnię z planchą lub patelnią do naleśników i ostrożnie zetrzeć czerwoną paprykę ze wszystkich stron. Po wystarczającym zwęgleniu wyjąć, owinąć gazetę i odstawić do ostygnięcia. Gdy papryka jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie, ostrożnie wyciągnij nasiona i obrać zwęgloną skórę. Obraną paprykę pokroić w cienkie paski i dodać do średniej miski z czosnkiem i gałązkami całego tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać oliwę z oliwek, wymieszać i marynować przez co najmniej 20 minut lub do 1 dnia wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn