Szaszłyki jagnięce a la Plancha z Piperradą
Szaszłyki jagnięce a la Plancha z Piperradan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 58g białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 1010 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $12.85 za porcję. Mieszanka mielonych nasion gorczycy, papryka, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Piperrada, Szaszłyki jagnięce na grillu, oraz Szaszłyki Jagnięce Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: Plancha lub patelnia do naleśników, 1 Gazeta (najlepiej po hiszpańsku!), 6-calowe szaszłyki bambusowe
Ułóż kawałki jagnięciny na bambusowych szaszłykach (3 do 4 sztuk na szaszłyku) i umieść na dużej patelni do pieczenia. Szaszłyki jagnięce z marynatą i przykrywką. Przechowywać w lodówce marynowane szaszłyki na noc.
Podgrzej planchę lub patelnię na dużym ogniu. Doprawić szaszłyki koszerną solą. Każdy szaszłyk jagnięcy, około 1 minuty na stronę.
Podawać na dużym talerzu nad Piperradą.
Połączyć szalotka, Guindilla pieprz, tymianek, szczypiorek, rozmaryn, kminek, koper włoski, nasiona gorczycy, szafran, i papryka razem w średniej misce.
Dodać sok z cytryny i powoli dodawać oliwę z oliwek, dokładnie ubijając.
Na średnim ogniu rozgrzać patelnię z planchą lub patelnią do naleśników i ostrożnie zetrzeć czerwoną paprykę ze wszystkich stron. Po wystarczającym zwęgleniu wyjąć, owinąć gazetę i odstawić do ostygnięcia. Gdy papryka jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie, ostrożnie wyciągnij nasiona i obrać zwęgloną skórę. Obraną paprykę pokroić w cienkie paski i dodać do średniej miski z czosnkiem i gałązkami całego tymianku.
Dodać oliwę z oliwek, wymieszać i marynować przez co najmniej 20 minut lub do 1 dnia wcześniej.