Szarlotka z serem Cheddar
Przepis szarlotka z Cheddar Crust jest gotowy w około 5 godzin i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 709 kalorii, 26g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka skracania warzyw, jabłka galan, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cheddar Crust Szarlotka, Szarlotka z serem Cheddar, oraz Szarlotka Z Serem Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, sól i ser w dużej misce (lub pulsuj w robocie kuchennym).
Dodać masło i skrócić i miksować opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsem), aż mieszanina przypomina grubą potrawę z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Skropić 6 łyżek wody lodowej równomiernie na mieszaninie i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Wyciśnij małą garść: jeśli ciasto nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując) aż do włączenia. Nie przepracować ciasto lub ciasto będzie trudne.
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na pół, a następnie uformować każdą połowę na 5-calowy dysk. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Umieścić folią wyłożoną dużą blachę do pieczenia w środku piekarnika i rozgrzać piekarnik do 232°.
Obrać i rdzeń jabłka, a następnie pokroić 1/4 cala grubości. Jabłka wymieszać z cukrem, mąką, sokiem z cytryny i solą, aż będą równomiernie pokryte.
Rozwałkować 1 kawałek ciasta (pozostawić pozostały krążek schłodzony)na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową okrągłą. Pasuje do 9-calowego talerza.
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta do 11-calowej rundy.
Przenieść wypełnienie do powłoki. Kropka z masłem, następnie przykryć ciasto okrągłe. Przyciąć krawędzie, pozostawiając 1/2-calowy zwis.Naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić, a następnie złóż pod. Lekko posmaruj górną skórkę mlekiem, a następnie wytnij 5 (1-calowych) otworów wentylacyjnych.
Piec na gorącej blasze do pieczenia 20 minut. Zmniejszyć piekarnik do 191° i piec, aż skorupa jest złocisto-brązowy i napełniania bulgotanie, o 40 minut więcej. Schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej, 2 do 3 godzin.
Ciasto można schłodzić do 2 dni lub zamrozić do 3 miesięcy.