Szarlotka z kawałkami skorupy Cheddar
Szarlotka z kawałkami skorupy Cheddar może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz koszerną sól, masło, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Szarlotka z kawałkami skorupy Cheddar, Szarlotka z serem Cheddar, oraz Cheddar Crust Szarlotka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym Mąkę połączyć z 1/4 łyżeczki soli koszernej. Zimne masło grubo zetrzeć w robocie kuchennym. Pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj rozdrobniony ser cheddar i puls dwa razy.
Dodaj zimną wodę i ocet jabłkowy i pulsuj, aż ciasto będzie równomiernie zwilżone. Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i zagniataj, aż po prostu się połączy. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut lub do ostygnięcia.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 9-calowy kwadrat i przełóż na blachę do pieczenia.
Piec około 40 minut, do złotego koloru.
Na dużej patelni, roztopić masło.
Dodać jabłka i wrzucić do herbu.
Dodać cukier granulowany, jasnobrązowy cukier, cynamon i gałkę muszkatołową i lekko doprawić solą. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż jabłka będą miękkie i przezroczyste, o 15 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki wody na patelni i doprowadzić do wrzenia.
Połowę jabłek przełożyć do blendera lub robota kuchennego i puree na gładką masę. Zeskrobać puree do miski i zamrozić, aż ostygnie, około 30 minut.
Lekko zmiękcz mrożony jogurt i przelej go do dużej miski. Złożyć na zimnym puree z jabłek i zamrozić, aż mrożony jogurt będzie jędrny, około 30 minut.
Miarka mrożony jogurt do 8 miski i top z jabłkami smażone. Przełamać skorupę cheddar na duże odłamki i służyć z lodami.