Szarlotka Z Głębokim Naczyniem

Szarlotka Z Głębokim Naczyniem
Szarlotka z głębokim daniem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 928 kalorii, 16G białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz lody waniliowe, brązowy cukier, mielony cynamon i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Szarlotka Z Głębokim Naczyniem, Deep Dish Szarlotka, oraz Szarlotka z głębokim naczyniem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obrać, rdzeń i cienko pokroić wszystkie jabłka i umieścić w bardzo dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać sok z cytryny na jabłka i wrzucić. W małej misce, połączyć cukier granulowany, jasnobrązowy cukier, ciemnobrązowy cukier, skrobia kukurydziana, cynamon, gałka muszkatołowa, i sól i wrzucić widelcem, aż nie ma już żadnych grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
(Wielka Brytania Używa Porzeczek)(Wielka Brytania Używa Porzeczek)
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wlać suche składniki na jabłka, wrzucić i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
4
W dużym holenderskim piekarniku roztopić masło, a następnie dodać mieszaninę jabłek. Wymieszać, aby pokryć jabłka na maśle i gotować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
5
Dodaj bourbon i 1/2 szklanki wody i gotuj na średnim ogniu, często mieszając, przez 20 minut, lub aż jabłka będą miękkie, a cukier się karmelizuje. Jeśli mieszanina zaczyna gęstnieć zbyt dużo, dodać pozostałą 1/2 szklanki wody, zmniejszyć ogień do niskiej, i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejeniu, o 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Wyjmij oba dyski ciasta z lodówki i odstaw na 15 minut. Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Odkurz powierzchnię roboczą kleistą mąką ryżową i rozwałkuj jeden z krążków ciasta na 14-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kleisty RyżKleisty Ryż
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Ostrożnie przenieść walcowane ciasto do 12-calowej patelni z głębokim naczyniem, dopasowując ciasto do patelni i uważając, aby nie rozerwać ciasta, ponieważ jest delikatne. (W przypadku Rozdarcia ciasta, po prostu połącz łzę i umyj łzę wodą; wygładź palcem, aż uszkodzenie nie będzie już widoczne.) Za pomocą nożyczek przyciąć zwisające ciasto do nawet 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Rozwałkuj drugi krążek ciasta do 14-calowej rundy, dodając dodatkową mąkę ryżową, w razie potrzeby. Przyciąć krawędzie. Używając ozdobnych foremek do ciastek, naciśnij środek dysku, aby utworzyć odpowietrznik. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku ArbuzaCukierki O Smaku Arbuza
10
Wlać nadzienie do skorupki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
11
Umyj zwis dolnej skorupy wodą. Złóż górę pit na pół, wyśrodkuj otwór odpowietrzający i rozłóż. Uszczypnij górną warstwę ciasta do dołu, a następnie ubijaj krawędzie palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
12
Ciasto posmarować mlekiem i posypać cukrem ściernym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SzlifierskiCukier Szlifierski
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
13
Piec przez 30 do 40 minut, lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
14
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku z drutu przez co najmniej 2 godziny przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Podawać pokrojone w kliny i posypane lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
16
Przykryć i przechowywać do 2 dni w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
17
Od Blackbird
18
Piekarnia bezglutenowa: 75 przepisów na nieodparte desery i wypieki Karen Morgan. Copyright © 2010 by Karen Morgan; photographs copyright © 2010 by Knox Photographics. Wydany przez Chronicle Books, LLC.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn