Szarlotka Z Głębokim Naczyniem
Szarlotka z głębokim daniem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 928 kalorii, 16G białka, oraz 24g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz lody waniliowe, brązowy cukier, mielony cynamon i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Szarlotka Z Głębokim Naczyniem, Deep Dish Szarlotka, oraz Szarlotka z głębokim naczyniem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać, rdzeń i cienko pokroić wszystkie jabłka i umieścić w bardzo dużej misce.
Wlać sok z cytryny na jabłka i wrzucić. W małej misce, połączyć cukier granulowany, jasnobrązowy cukier, ciemnobrązowy cukier, skrobia kukurydziana, cynamon, gałka muszkatołowa, i sól i wrzucić widelcem, aż nie ma już żadnych grudek.
Wlać suche składniki na jabłka, wrzucić i odstawić na 5 minut.
W dużym holenderskim piekarniku roztopić masło, a następnie dodać mieszaninę jabłek. Wymieszać, aby pokryć jabłka na maśle i gotować przez 10 minut.
Dodaj bourbon i 1/2 szklanki wody i gotuj na średnim ogniu, często mieszając, przez 20 minut, lub aż jabłka będą miękkie, a cukier się karmelizuje. Jeśli mieszanina zaczyna gęstnieć zbyt dużo, dodać pozostałą 1/2 szklanki wody, zmniejszyć ogień do niskiej, i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejeniu, o 15 minut dłużej.
Wyjmij oba dyski ciasta z lodówki i odstaw na 15 minut. Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
Odkurz powierzchnię roboczą kleistą mąką ryżową i rozwałkuj jeden z krążków ciasta na 14-calową rundę.
Ostrożnie przenieść walcowane ciasto do 12-calowej patelni z głębokim naczyniem, dopasowując ciasto do patelni i uważając, aby nie rozerwać ciasta, ponieważ jest delikatne. (W przypadku Rozdarcia ciasta, po prostu połącz łzę i umyj łzę wodą; wygładź palcem, aż uszkodzenie nie będzie już widoczne.) Za pomocą nożyczek przyciąć zwisające ciasto do nawet 1 cala.
Rozwałkuj drugi krążek ciasta do 14-calowej rundy, dodając dodatkową mąkę ryżową, w razie potrzeby. Przyciąć krawędzie. Używając ozdobnych foremek do ciastek, naciśnij środek dysku, aby utworzyć odpowietrznik. Odstawić.
Wlać nadzienie do skorupki ciasta.
Umyj zwis dolnej skorupy wodą. Złóż górę pit na pół, wyśrodkuj otwór odpowietrzający i rozłóż. Uszczypnij górną warstwę ciasta do dołu, a następnie ubijaj krawędzie palcami.
Ciasto posmarować mlekiem i posypać cukrem ściernym.
Piec przez 30 do 40 minut, lub do złotego koloru.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku z drutu przez co najmniej 2 godziny przed krojeniem.
Podawać pokrojone w kliny i posypane lodami waniliowymi.
Przykryć i przechowywać do 2 dni w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Piekarnia bezglutenowa: 75 przepisów na nieodparte desery i wypieki Karen Morgan. Copyright © 2010 by Karen Morgan; photographs copyright © 2010 by Knox Photographics. Wydany przez Chronicle Books, LLC.