Szarlotka Karmelowa

Szarlotka Karmelowa
Szarlotka karmelowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 394 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Jeśli masz wszystkie klasyczne ciasto skorupa, cukier, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jabłkowe batoniki owsiane z sosem cynamonowo-karmelowym {i niesamowity karmelowy dip jabłkowy!}, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób skorupę: przygotuj ciasto zgodnie z przepisem lub etykietą opakowania; schłodzić przez 1 godzinę. Rozgrzej piekarnik do 204°; wyłóż dużą, obramowaną blachę do pieczenia folią. Dodać nadzienie: jabłka wrzucić z 2 łyżkami. cukier, sok z cytryny, tapioka i wanilia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
TapiokaTapioka
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Wymieszać 1 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w dużym, ciężkim rondlu. Gotować na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, aż mieszanina zmieni kolor na ciemnobrązowy, 6 do 7 minut. Stojąc do tyłu, aby uniknąć rozpryskiwania, wlać śmietanę. Lekko zmniejszyć ogień i mieszać, aż karmel będzie gładki i gęsty, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Rozwałkuj każdy krążek ciasta w 12-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3
Przenieś 1 na 9-calowy talerz. Łyżka w połowie mieszanki jabłkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
4
Skropić około 1/4 szklanki karmelu. Kopiec pozostałe jabłka na wierzchu i skropić innym 1/4 szklanki karmelu. Przykryć i schłodzić pozostały karmel (podgrzać na małym ogniu przed podaniem z ciastem).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
5
Umieść drugi krążek ciasta nad nadzieniem, pozostawiając 1-calowy zwis. Złóż górne krawędzie i zaciśnij, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
6
Wytnij otwory wentylacyjne na górze. Ubić jajko z 1 łyżeczką. wodę i lekko zmiksować mieszaninę na wierzchniej skórce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
7
Posypać pozostałymi 2 łyżkami. cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
8
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia i piec, aż wypełnianie pęcherzyków i skorupa jest złoty kolor, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Ostudzić przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn