Szarlotka Do Góry Nogami
Przepis na odwróconą szarlotkę może zaspokoić Twoje Amerykańskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 20 minut. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 2G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,04 USD za porcję. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, masło, cierpkie jabłka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Dobrze sprawdza się jako dość tani deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj ciasto jabłkowe bez jajek do góry nogami / ciasto jabłkowe do góry nogami, Batony Z Masłem Jabłkowym, oraz Bułeczki Cynamonowe Z Szarlotką dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę i sól; pokroić w tłuszcz i masło, aż się kruszy. Stopniowo dodawaj sok pomarańczowy, podrzucając widelcem, aż ciasto utworzy kulkę. Podziel ciasto na dwie kulki. Zawiń w folię; wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
Linia a 9-w. talerz do głębokiego naczynia z wytrzymałą folią, pozostawiając 1-1 / 2 cala. poza krawędzią; pokryj folię sprayem do gotowania.
Połącz 4 łyżki masła, brązowego cukru i orzechów pekan; łyżka do przygotowanego talerza do ciasta.
W dużej misce wymieszaj jabłka, cukier, mąkę, cynamon, gałkę muszkatołową i pozostałe masło; delikatnie wymieszaj.
Na woskowanym papierze rozwałkuj jedną kulkę ciasta, aby dopasować talerz do ciasta.
Umieść ciasto na mieszance orzechów, mocno dociskając do mieszanki i boków talerza; przyciąć do 1 cala. poza krawędzią płyty. Napełnij mieszanką jabłek.
Rozwałkuj pozostałe ciasto, aby pasowało do wierzchu ciasta; umieść na nadzieniu. Przyciąć do 1/4 cala. poza krawędzią płyty. Złóż dolne ciasto na górne ciasto; krawędzie uszczelniające i fletowe.
Wytnij cztery 1-calowe. szczeliny w górnym cieście.
Piec w temperaturze 375° przez 50-55 minut lub do momentu, gdy jabłka będą miękkie, a skórka będzie złotobrązowa (przykryj brzegi folią w ciągu ostatnich 20 minut, aby w razie potrzeby zapobiec nadmiernemu brązowieniu).
Ostudzić przez 15 minut na ruszcie. Odwróć na półmisek do serwowania; ostrożnie usuń folię.
Połącz składniki glazury;skrop ciasto.